Ţigănie în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Găman şi Bărboianu au fugit marţi noapte din cantonamentul Universității Craiova, de la Băile Govora, iar Adrian Mititelu susţine că e victima unei conspiraţii orchestrate de către Victor Pițurcă. Cei doi fotbalişti îşi doresc să joace în străinătate, însă nu e exclus nici să ajungă la Steaua sau la CFR Cluj.

Ziua şi scandalul la Universitatea Craiova! După ce bulgarii Valentin Iliev şi Emil Gargorov şi-au depus memorii la LPF pentru a fi declaraţi liberi de contract, ca urmare a faptului că n-au mai fost plătiţi de foarte mult timp, alţi doi componenţi de bază ai „Ştiinţei", Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, au fugit marţi noapte din cantonamentul de la Băile Govora.

Surse din anturajul celor doi jucători susţin că ei ar fi plecat la Bucureşti, iar toată această escapadă ar fi fost plănuită încă de luni. „Cei doi sunt furaţi de Victor Piţurcă, într-un mod grosolan. Este o mizerie ceea ce se întâmplă. Este o lovitură dată mie şi Universităţii Craiova", a răbufnit Mititelu. Boss-ul juveţilor promite însă că atât Găman, cât şi Bărboianu nu vor pleca din Bănie: „Ei au contracte valabile pe cinci ani, n-au niciun motiv să plece, nu pot să spună că n-au fost plătiţi. Pe Găman l‑am simţit că are alte gânduri, dar la Bărboianu nu mă aşteptam. Dacă Piţurcă a vrut război, vom face război. El are trei dezlegări în alb, însă într-o minută pe care am semnat-o cu acesta am specificat că  dezlegările sunt luate în calcul doar drept garanţii. Juridic, jucătorii nu pot fi luaţi. Este o chestie penală, voi anunţa Parchetul, DIICOT şi FIFA. Aveam o ofertă pentru Găman, dar Piţurcă a recurs la aceste tertipuri ca să nu încasez eu niciun ban".

Fostul selecţioner nu neagă că ar fi discutat cu cei doi jucători, însă dezminte faptul că s-ar fi folosit de vreo dezlegare în alb. „Banditul acesta vorbeşte numai prostii. Tot ceea ce a încercat în ultimele zile Mititelu se numeşte banditism. A încercat să mă escrocheze. S-a dus la tribunal, a discutat cu un judecător, a încercat toate lucrurile, însă n-are nicio şansă să anuleze contractul meu. Mititelu ar vrea ca toţi jucătorii să fie pe viaţă sclavii lui", a replicat Piţurcă.

„Toţi jucătorii Craiovei vor să plece"

Antrenorul crede că finanţatorul oltenilor n-are nicio ofertă pentru vreun jucător.  „Dacă era aşa, credeţi că jucătorii n-ar fi plecat? Jucătorii vor să‑şi rezilieze contractele, nu Victor Piţurcă". Ex-selecţionerul spune că mai sunt şi alţi jucători olteni care vor să se despartă de Universitatea: „Nu vorbesc numai cu Găman şi cu Bărboianu, eu vorbesc cu toţi jucătorii de la Craiova, care mă sună. Toţi jucătorii Universităţii vor să plece". 

"Am vorbit cu fratele meu, nu e vorba de nicio răpire, a plecat de bună voie. Nu-i vom influența decizia."
George Găman fratele lui Valerică Găman

"Dau un milion de euro pe Găman, dacă vrea să semneze cu noi, dar nu ştiu cine ia banii."
Gigi Becali finanţator Steaua

"Mă mir că Mititelu nu zice că i-aş fi pus pistolul la cap ca să-l oblig să semneze toate contractele."
Victor Piţurcă ex-manager Univ. Craiova

Piţi îi cere 12 milioane de euro lui Mititelu!

Victor Piţurcă a dezvăluit, aseară, în premieră, suma pe care i-o va cere drept despăgubire lui Adrian Mititelu. „Nu există niciun contract de împrumut între mine şi Adrian Mititelu, singurul contract este cel înregistrat la Federaţia Română de Fotbal. Nu ştiu cât va dura judecata în această speţă, dar fiţi siguri că Adrian Mititelu va fi bun de plată. El mi-a reziliat unilateral contractul şi a mai încălcat încă o clauză foarte importantă, aşa că trebuie să plătească de două ori câte cinci milioane de euro, adică zece milioane de euro“, a declarat Victor Piţurcă.

Fostul selecţioner va mai încasa totodată şi suma cu care a creditat clubul, plus dobânda aferentă, care a fost trecută în contractul de muncă ca primă de instalare în valoare de 1,8 milioane de euro. La aceşti bani se adaugă şi alţi 200.000 de euro, reprezentând salariile fostului selecţioner din perioada septembrie – decembrie 2010. „Risc eu toţi banii, dar Craiova va scăpa de acest om“, a mai spus Piţurcă.
„El e zero la capitolul acte, bate câmpii. Va plăti multe milioane de euro pentru frauda pe care a făcut-o la Craiova“, a conchis Mititelu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite