Ţiriac, prima declaraţie după ce soţul Serenei Williams l-a catalogat un „clovn sexist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiriac

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT) a fost cel care a declanşat scandalul cu familia Williams, după ce a îndemnat-o pe Serena să se retragă din activitate, făcând referire şi la kilogramele ei în plus. Apoi, a tăcut, în ciuda atacurilor repetate la care a fost supus. Până acum.

Ion Ţiriac a dat tonul în scandalul începutului de an, în lumea tenisului, printr-o afirmaţie bizară.

„La vârsta asta şi la greutatea pe care o are acum, Serena nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere“, a spus şeful FRT, într-un interviu acordat pentru TVR.

Declaraţia a fost cu atât mai ciudată, cu cât Ţiriac conduce tenisul românesc şi s-a referit la o sportivă de elită, probabil, cea mai bună din toate timpurile. Şi, aşa cum era de aşteptat, vorbele lui Ţiriac s-au „rostogolit“ în mediul online. Şi au declanşat, ulterior, un război în toată regula cu familia Williams. 

Dacă Serena a ripostat, refuzând să meargă la turneul de la Madrid, patronat de Ţiriac, în schimb, soţul ei, Alexis Ohanian, a fost mult mai vocal. Şi, în mod repetat, l-a atacat pe preşedintele FRT, numindu-l inclusiv „un clovn sexist şi rasist“. Totul a culminat cu victoria Serenei Williams, în faţa Simonei Halep, în sferturile de la Australian Open 2021, când, iarăşi, soţul americanei l-a luat la ţintă pe Ţiriac, ştiind de relaţia acestuia cu Simona.

Acum, după o lungă perioadă în care a ignorat scandalul, Ion Ţiriac a oferit o scurtă declaraţie preluată de Antena Sport: „"Serena Williams e o fată deosebită. Din păcate, oamenii dimprejurul ei au adus-o în situaţia în care este“.

Serena Williams (39 de ani, 8 WTA) a jucat ultima dată în semifinalele Australian Open, la 18 februarie, când a fost învinsă categoric de Naomi Osaka (2 WTA), scor 3-6, 4-6.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite