Ţiriac, victorie mare pentru tenisul românesc: Cum a salvat federaţia, aflată în „moarte clinică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 490 de zile după ce a câştigat alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Tenis, fostul jucător, în vârstă de 81 de ani, a atins principalul scop pentru care a candidat.

Ion Ţiriac devenea şeful tenisului românesc, în iunie 2019, preluând un for controversat, cu mari probleme de ordin administrativ.

Concret, Federaţia Română de Tenis (FRT) a avut finanţările aferente anilor 2017-2020 sistate din partea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). Motivul? Procesul intentat de reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, prin care acesta a contestat, rând pe rând, alegerile pentru funcţia de preşedinte FRT. Ele au fost câştigate, mai întâi, de George Cosac, iar apoi de Ion Ţiriac. De fiecare dată, Vecerdea a atacat aceste alegeri. Neavând o conducere legitimă, FRT n-a mai primit bani de la buget!

Ion Ţiriac a câştigat acest război cu Vecerdea, în numele FRT, mai întâi, în iunie 2020. Iar acum a venit victoria obţinută la Curtea de Apel care îl validează definitiv pe Ţiriac ca preşedinte FRT.

FRT cere „restituirea finanţării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflaţiei“

Având acest verdict în buzunar, forul condus de Ion Ţiriac a trecut la contraatac. Oricum, anunţase din luna august că va da în judecată persoane din cadrul MTS pentru pierderea finanţării din ultimii ani, dar şi clubul Pamira, al lui Vecerdea, pentru prejudiciul creat.

Între timp, ministrul Ionuţ Stroe a anunţat că tenisul românesc va avea finanţare de la buget, începând din 2021. Printr-un comunicat pus însă pe site-ul FRT, forul condus de Ion Ţiriac cere şi sumele pierdeute, începând cu 2017.

„Faţă de poziţia de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului şi Sportului (care refuză cu obstinaţie deblocarea sumelor cuvenite legal), Federaţia Română de Tenis este îndreptăţită acum la restituirea imediată a finanţării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective. În plus, Federaţia Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanţării tenisului românesc în aceşti ani“, scrie pe site-ul FRT.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite