Sport

articolul anterior articolul urmator

A fost dezvăluit protocolul Covid-19 pentru Roland Garros. Măsurile îi vor scandaliza iar pe sportivi

2
20 Sep 2020 08:30:15
Autor: Vincentiu Mihaiu

Măsurile de prevenţie privind răspândirea noului coronavirus luate de organizatori la US Open se vor regăsi şi la Grand Slam din Franţa, competiţie ce va avea loc în perioada 28 septembrie - 11 octombrie.

L’Equipe, citat de News.ro, a scris că un mediu protejat, la fel ca la US Open, va exista şi la turneul de la Roland Garros, şi a scos în evidenţă principalele măsuri ce urmează a fi implementate de organizatori.  
 
- Sportivii participanţi la competiţie trebuie să sosească la Paris cu patru zile înainte cei care joacă în calificări, respectiv cu trei zile înainte cei care joacă direct pe tabloul principal, cu excepţia celor care sunt implicaţi în alte turnee în zilele respective.
 
- Sportivii şi membrii stafurilor lor vor fi testaţi pentru coronavirus la sosirea la hotel, într-o zonă special amenajată în acest scop. Al doilea test va fi făcut în decurs de 48 de ore după primul test.
 
- Fiecare sportiv trebuie să primească rezultat negativ la două teste înainte de a putea juca primul său meci la Roland Garros. Dacă în săptămâna care precede competiţia vreun sportiv este implicat în alt turneu, testul făcut înaintea plecării de la turneul respectiv este considerat primul test de la Roland Garros şi îi permite sportivului să facă un singur test la sosirea la hotel. Apoi, sportivii vor fi testaţi din cinci în cinci zile.
 
- În cazul unui test cu rezultat pozitiv, jucătorul va fi izolat 14 zile şi retras din competiţie. Dacă un sportiv stă în aceeaşi cameră cu o persoană testată pozitiv, sportivul va fi retras din competiţie. Oerganizatorii recomandă ca sportivii să nu împartă camerele cu nimeni.
 
- Dacă un membru al echipei unui sportiv va fi testat pozitiv, jucătorul va fi testat imediat. Dacă rezultatul testului este negativ şi sportivul nu este cazat în aceeaşi cameră cu persoana infectată, sportivul va fi examinat de echipa medicală Covid, care îşi poate da acordul ca el să joace. Sportivul va rămâne sub supraveghere şi va fi testat în fiecare zi. Dacă jucătorul testat negativ este cazat în aceeaşi cameră cu persoana infectată, el va fi exclus din competiţie, deoarece nu au fost respectate regulile de distanţare socială.
 
- Măştile trebuie purtate tot timpul în afara camerei de hotel, cu excepţia situaţiilor când sportivii joacă sau mănâncă. Acreditările trebuie purtate tot timpul, inclusiv la hotel, iar în toate spaţiile comune trebuie respectată distanţarea fizică.
 
- Dacă un sportiv nu se simte bine, trebuie să nu se prezinte la terenul de tenis şi să contacteze echipa medicală.
 
- Toţi sportivii şi membri echipei lor lor vor fi cazaţi în două hoteluri oficiale. Nu va exista cazare privată şi sportivii nu vor fi autorizaţi să părăsească hotelul în alt scop decât cel de a merge la meci sau la antrenament.
 
- Fiecare sportiv are dreptul la două camere, una plătită de federaţia franceză (309 euro pe noapte una, 216 cealaltă), chiar şi în perioada unei eventuale carantine. În funcţie de disponibilitate, poate fi acordată şi a treia cameră.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Tarnopol
20.09.2020, 11:39:16

Alte poze nu exista? Cu Muguruza nu aveti poze, cu Bouchard, sau Anisimova?

-4 (8 voturi)
Coco
20.09.2020, 12:09:41

Pentru tine este una cu fiica lui Fantuzzi.

-1 (3 voturi)
Modifică Setările