A început coşmarul logistic după amânarea Jocurilor Olimpice: decizia anunţată în regim de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2020 este, din ce în ce mai clar, un an compromis total pentru sportul mondial, după ce Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice s-au plasat în fruntea listei de competiţii amânate pentru 2021. Din păcate, primele consecinţe ale deciziei Comitetului Internaţional Olimpic s-au văzut luni: practic, din acest moment, se poate vorbi despre nu unul, ci trei sezoane competiţionale bulversate din punct de vedere al programului.

Luni, s-au stabilit noile date pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo: 23 iulie - 8 august 2021. la scurt timp, Federaţia Internaţională de Atletism a făcut la rândul său un anunţ în privinţa Campionatelor Mondiale de la Eugen, Oregon, Statele Unite, programate iniţial pentru intervalul 6-15 august 2021, dar amânate acum pentru anul 2022, în regim de urgenţă, la date ce urmează a fi stabilite.

Şi asta pentru că în noua schemă, Campionatele Mondiale ale unuia dintre cele mai importante sporturi olimpice s-ar fi supras cu întrecerea olimpică în 2021.

Federaţia Internaţională de Nataţie are o problemă similară: Campionatele Mondiale de Nataţie erau programate în perioada 16 iulie - 1 august 2021. Pentru moment însă, FINA a transmis doar că, asemeni World Athletics, susţine noul interval alocat Jocurilor Olimpice, şi că va demara în cel mai scurt timp discuţii cu sportivi, antrenori şi partenerii media beneficiari de drepturi tv în vederea amânării Mondialelor pe care le organizează.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite