A murit Johan Cruyff. Gică Popescu: „Dacă îmi cerea să dorm în vestiar, o făceam. Este antrenorul de care mi-a plăcut cel mai mult“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu FOTO Dorin Constanda
Gică Popescu FOTO Dorin Constanda

Johan Cruyff a murit la 68 de ani, fiind diagnosticat în urmă cu un an cu cancer pulmonar. La Barcelona, el i-a antrenat pe Gică Hagi şi pe Gică Popescu.

Popescu a fost antrenat un an de Cruyff, după care olandezul a plecat de la Barcelona. Într-un interviu pe care l-a acordat presei spaniole înainte de a fi condamnat, Gică Popescu spunea: 

"Mi-aş fi dorit să-l am mai mult timp antrenor pe Cruyff. Este tehnicianul alături de care mi-a plăcut cel mai mult să lucrez. În primul meu an la Barcelona şi ultimul al lui Cruyff, nu doar că nu am câştigat nimic, dar am pierdut totul în doar 10 zile: Cupa, campionatul şi calificarea în finala Cupei UEFA în faţa lui Bayern. Acea echipă a reprezentat însă începutul unei ere la Barcelona. Cruyff şi Robson au pus piatra de temelie pentru că apoi am câştigat trei trofee. Personal, mi-aş fi dorit ca Cruyff să fi rămas la echipă. Glumind, aş spune că dacă Cruyff era femeie l-aş fi cerut în căsătorie în fiecare zi. Nimeni nu m-a făcut să joc cu mai multă încredere decât a făcut-o el.

Este antrenorul care mi-a plăcut cel mai mult în carieră. Niciodată nu m-am bucurat de fotbal ca în acel an. Dacă m-ar fi lăsat, aş fi dormit în vestiar. Şi Cruyff mi-a dat banderola de căpitan al Barcei".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite