A scandat împotriva Ungariei până a dat de Ionel Ganea: Ce a păţit un huligan la meciul naţionalei de tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a asistat, fără reacţie, cum huliganii s-au mutat la meciurile naţionalei U21. În schimb, fostul internaţional a redus la tăcere un spectator care scanda împotriva Ungariei.

Având în vedere că dintre ultimele două partide ale naţionalei mari, una a fost, în deplasare, cu Insulele Feroe, iar cealaltă, cea cu Norvegia, pe „Arena Naţională“, cu copii în tribune, huliganii români s-au mutat la meciurile naţionalei de tineret. 

Joi, pe „Ilie Oană“ din Ploieşti, iar luni pe arena „Anghel Iordănescu“ din Voluntari, aceşti descreieraţi şi-au continuat manifestările xenofobe. Vorbim, în primul rând, despre nişte derbedei care fac parte din grupul „Uniţi sub tricolor“. Atât în meciul cu Ucraina U-21, cât şi în cel cu Irlanda de Nord U-21, membrii acestei grupări, dar şi alţi huligani, răspândiţi în diverse sectoare ale stadionului, au scandat împotriva Ungariei! Nici în meciul de la Ploieşti, nici în cel de la Voluntari, nimeni de la FRF n-a avut vreo reacţie concretă în momentul în care s-a scandat „Afară, afară cu ungurii din ţară!“. Normal ar fi fost ca autorii acestor scandări să fie identificaţi, evacuaţi de pe stadion şi interzişi pentru o perioadă pe arenele sportive. 

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, cel mai probabil, „decontul“ pentru această lipsă de reacţie va veni la următorul meci al naţionalei mari, acasă, cu Suedia, la data de 15 noiembrie. Şi, fiind recidivistă şi sub supravegherea UEFA, FRF riscă sancţiuni extrem de dure, dacă manifestările rasiste şi cele xenofobe se vor repeta!

„Nu poţi striga aşa ceva în spatele meu“

Luni, la victoria categorică a naţionalei de tineret cu Irlanda de Nord U21, scor 3-0, a asistat şi fostul internaţional, Ionel Ganea. Dezgustat de scandările unui huligan împotriva Ungariei, fostul atacant, un tip fioros, a luat măsuri, după cum a povestit chiar el pentru gsp.ro. „Ce să fac? Omul era lângă mine acolo. Nu poţi să strigi aşa ceva în spatele meu! Nici nu avea bilet acolo şi vii la fotbal ca să ce? I-am zis să se adreseze pe internet, pe Facebook, dacă vrea să folosească injurii la adresa lor. I-am zis să nu mai strige. El n-a mai zis nimic. A tăcut din gură şi au venit oamenii care aveau bilet acolo şi s-au pus pe locul lor. El a plecat de acolo. Nu eu l-am speriat, că nu-s sperietoare“, a povestit Ganea.

Preliminarii Euro 2021

Grupa a 8-a

Joi, 10 octombrie

Danemarca U21 – Irlanda de Nord U21 2-1

Finlanda U21 – Malta U21 4-0

România U21 – Ucraina U21 3-0

Luni, 14 octombrie

Finlanda U21 – Danemarca U21 0-1

România U21 – Irlanda de Nord U21 3-0

Clasament

1. Danemarca U21 3 3 0 0 5-2 9

2. Finlanda U21 4 2 1 1 7-2 7

3. România U21 3 2 0 1 7-2 6

4. Ucraina U21 3 1 0 2 4-5 3

5. Irlanda de Nord U21 4 0 2 2 2-6 2

6. Malta U21 3 0 1 2 0-8 1

*La Euro 2021 se vor califica câştigătoarele celor nouă grupe preliminare, plus cel mai bun loc 2. Celelalte opt naţionale de pe locurile secunde vor juca un baraj în dublă manşă, iar cele patru câştigătoare vor obţine şi ele calificarea. Euro 2021 va fi găzduită de Ungaria şi Slovenia, ţări calificate deja.

CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV Boloni, scârbit de ce se întâmplă în România: „De asta suntem consideraţi ţiganii Europei!“

VIDEO Huliganii fac România de ruşine: Presa mondială ne bate obrazul după ce momentul de reculegere a fost un fiasco

Mircea Lucescu, revoltat din cauza celor care fac România de ruşine: „Il Luce“ a dat de pământ cu huliganii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite