Abia operată pe coloană, Eliza Samara atacă medalia de aur la Europenele de tenis de masă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eliza Samara. FOTO Facebook FRT
Eliza Samara. FOTO Facebook FRT

Eliza Samara şi colegii ei din naţionala de tenis de masă a României au plecat la Europenele din Germania cu gânduri mari. Şi-au făcut calculele pentru 6 medalii la München.

La nici două luni şi jumătate de la operaţia suferită la coloană, Eliza Samara, multiplă campioană europeană şi singura medaliată a României la precedentele campionate continentale individuale, este recuperată şi în formă maximă pentru Campionatul European de Tenis de masă care debutează mâine la München.

„Sunt aptă mie la mie! Doctorul care m-a operat mi-a zis că nu mai am niciun fel de problemă, singura problemă este la cap. Când joci aproape un an cu dureri, încă ţi-e teamă ca nu cumva să te ia din senin o altă durere“ a spus Eliza Samara la plecarea spre Germania.

Câştigătoare a medaliei de bronz în proba de simplu la Europeanul de anul trecut de la Varşovia, anul acesta Eliza vrea cea mai strălucitoare medalie. „Ca orice sportiv, vreau medalia de aur, dar, la mine, oricare e binevenită. La München îmi doresc în primul rând să mă bucur că joc din plăcere şi fără dureri“, a declarat Eliza pentru Sportsnet, apoi a completat: „Asta vorbeam cu colegii mei, vrem 6 medalii sau poate mai multe. Noi suntem în mare formă, suntem optimişti, jucăm bine. În Germania depinde de noi, de noroc, de tablou şi de cât de bine suntem mintal“.

A câştigat Liga Campionilor chiar în Germania

Eliza Samara se întoarce în Germania, acolo unde, în luna aprilie, a câştigat Liga Campionilor alături de colegele de la formaţia KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, în partida cu nemţoaicele de la TTC Berlin. Între timp, ea a suferit o intervenţie chirurgicală la coloană din cauza unor dureri mari, care nu o mai lăsau să joace tenis. „Am încercat să evit operaţia. Anul trecut am jucat cu injecţii şi infiltraţii, am încercat orice, şi pastile foarte puternice, şi injecţii cu vitamine, colagen şi cortizon. Mă operez în mai, pentru ca în august să fiu în formă la Europenele de la München“, spunea Eliza după câştigarea Ligii Campionilor, în aprilie.

bernardette

Bernadette Szocs a mărturisit că şi ea aşteaptă cu nerăbdare să concureze la München. Frumoasă sportivă vrea să se întoarcă din Germania cu 3 medalii şi spune că cele mai mari şanse le are în probele de dublu mixt, acolo unde face pereche de ani buni cu Ovidiu Ionescu şi la dublu feminin: „Am câştigat medalii la campionatele europene cu Ovidiu, dar de data aceasta îmi doresc să nu fie locul 3, să fie medalia de aur“. 

„Dacă nu mai simţi emoţii, mai bine te laşi“

Şi băieţii merg în Germania cu gânduri mari. Ovidiu Ionescu e convins că se va întoarce de la Europenele de la München cu medalii: „Îmi doresc cât mai multe, acum obiectivul meu este una sau două medalii. Prioritar ar fi ca prima medalie să vină la dublu mixt şi apoi totul să fie un bonus“. Deşi are mulţi ani de tenis de masă la cel mai înalt nivel, Ovidiu recunoaşte că şi acum are emoţii înaintea fiecărei competiţii la care participă. „Eu cred că atunci când nu mai simţi nicio emoţie, trebuie să te laşi. Atunci când intri la masă şi nu simţi fluturi în stomac sau cum se manifestă fiecare jucător, ar trebui să pui paleta şi să mergi să te relaxezi. La mine, emoţiile sunt cele care mă ghidează şi cele care îmi arată că sunt de fapt pregătit“, a spus Ovidiu.

Proele în care concurează reprezentanţii României

Simplu feminin: Bernadette Szocs, Eliza Samara, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Irina Ciobanu, Tania Plăian

Simplu masculin: Ovidiu Ionescu, Cristian Pletea, Rareş Şipoş, Eduard Ionescu, Darius Movileanu.

Dublu feminin: Bernadette Szocs/Sofia Polcanova, Adina Diaconu/Maria Xiao, Eliza Samara/Andreea Dragoman.

Dublu masculin: Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles, Eduard Ionescu/Daniel Berzosa, Cristian Pletea/Rareş Şipoş.

Dublu mixt: Daniel Hebesohn/Eliza Samara, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite