Abramovici, fără milă: Chelsea, antrenor concediat după o victorie! Vine un neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Abramovici, dezamăgit de rezultatele din actuala stagiune, mai ales de parcursul din Premier League
Roman Abramovici, dezamăgit de rezultatele din actuala stagiune, mai ales de parcursul din Premier League

Cândva, în primii ani după ce a fost preluată de magnatul rus, formaţia de pe „Stamford Bridge“ era o forţă în Anglia. Acum, a devenit o trupă de mijlocul clasamentului.

Au trecut doi ani de la ultimul trofeu cucerit de Chelsea, Liga Europa, la finalul sezonului 2018-2019. Iar pe plan intern, ultimul triumf datează din 2018, când londonezii au câştigat Cupa Angliei. Şi, la cum arată actuala stagiune, cele mai bune şanse pentru Chelsea la un nou trofeu se leagă tot de competiţia KO.

Duminică, în runda a 4-a a Cupei Angliei, Chelsea a trecut de Luton, acasă, scor 3-1. Acest meci s-a dovedit a fi însă ultimul pentru antrenorul Frank Lampard (42 de ani) pe banca londonezilor. Iar asta pentru că finanţatorul Roman Abramovici (54 de ani), dezamăgit de rezultatele echipei în actualul sezon, a decis schimbarea lui Lampard cu neamţul Thomas Tuchel (47 de ani). Acesta a fost demis, la rândul său, de la Paris Saint- Germain, la finalul anului trecut.

Revenind la Lampard, acesta a stat pe banca celor de la Chelsea în 84 de meciuri, fiind numit în funcţie, în iulie 2019. Chelsea, grupare la care a strălucit ca jucător, a fost a doua din CV-ul său de antrenor, după perioada petrecută la Derby (mai 2018 - iulie 2019). Din păcate pentru Lampard, din postura de antrenor al londonezilor, el n-a reuşit să se apropie de performanţele obţinute cu Chelsea, ca jucător, când a câştigat 13 trofee, inclusiv Liga Campionilor (2011-2012).

În actuala stagiune, Chelsea ocupă doar locul 9 din 20 în Premier League, cu 29 de puncte strânse din 19 partide. Lider e Manchester United, cu 40 de puncte. În Cupa Ligii, londonezii au fost eliminaţi în optimi, de Tottenham. În schimb, îşi continuă parcursul, atât în Cupa Angliei (vor întâlni Barnsley în turul V), cât şi în Liga Campionilor (vor înfrunta Atletico Madrid în optimi). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite