„Adevărul“ explică: de ce a recunoscut Lance? Vrea să-şi spele imaginea şi să revină în sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong are 41 de ani
Lance Armstrong are 41 de ani

Ciclistul american a negat mai bine de un deceniu acuzaţiile de dopaj. „Am fost supus la 500 de controale şi nici măcar unul n-a ieşit pozitiv“, s-a lăudat mereu texanul. Acum, brusc, şi-a schimbat strategia.

Prăbuşirea imperiului Lance Armstrong a venit ca urmare a mărturiilor depuse de foştii coechipieri ai texanului. Aceştia au povestit pentru anchetatorii Agenţiei Americane Antidoping (USADA) despre metodele folosite de Lance. 

Cu ajutorul „laboratorului“ său ultramodern, americanul a ieşit „curat“, deşi a fost testat de 60 de ori de USADA şi de 215 ori de Uniunea Cicliştilor!

Rămas fără cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei, dar şi „ras“ din istoria ciclismului, Armstrong a continuat să insistă că e nevinovat. De aceea, apare o întrebare importantă: de ce tocmai acum a ales să recunoască că a trişat, într-un dialog cu Oprah?

Răspunsul, pe scurt: americanul vrea să-şi spele imaginea şi să revină în lumea sportului. 

După ce dosarul de 1.000 de pagini al celor de la USADA a dovedit că Lance s-a dopat, acesta a fost exclus din viaţa sportivă pe termen nelimitat.

Vrea să se reapuce de triatlon

După această pedeapsă, Armstrong a trebuit să renunţe la probele de triatlon, la care participa în mod regulat, şi unde câştigase două etape.

Potrivit apropiaţilor, fostul ciclist speră să fie reprimit în lumea sportului, măcar după o perioadă, acum când a mărturisit că s-a dopat.

Sfatul avocaţilor

Analistul CNN, Patrick Snell, e convins că ultima mutare făcută de Lance a fost îndelung analizată cu echipa sa de avocaţi.

„Cred că Armstrong şi cei care îl sfătuiesc au convenit că o mărturie e cea mai bună metodă de a trece peste scandalul dopajului. Cu siguranţă, înainte de a programa interviul cu Oprah, Lance a fost înştiinţat despre toate consecinţele declaraţiilor sale, fiindcă are nişte avocaţi de top, care îi oferă cele mai bune sfaturi“, a concluzionat Snell.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite