Adidas a dezvăluit Brazuca Final Rio, mingea oficială a finalei Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este mingea finalei de la Rio
Aceasta este mingea finalei de la Rio

adidas a făcut publică astăzi brazuca Final Rio, mingea oficială pentru Finala Cupei Mondiale de Fotbal din Brazilia din 2014.

Design-ul pentru  brazuca Final Rio a fost inspirat de culorile ce se regăsesc şi pe trofeul Cupei Mondiale - verde şi auriu şi pleacă de la modelul primei mingi oficiale brazuca, ce a fost lansată anul trecut în decembrie.

adidas a integrat brazuca în campania sa "all in or nothing", construită în jurul  Cupei Mondiale de Fotbal, pentru care a lansat şi contul de Twitter @brazuca.
După lansarea din decembrie 2013, @brazuca are deja 131,000 de fani pe care i-a transpus în lumea magică a celebrităţilor din fotbal precum Zinedine Zidane şi Cafu, alături de celebrităţi din lumea filmului precum  Samuel L. Jackson şi Hugh Jackman. A călătorit chiar şi până la Vatican pentru a-l întâlni pe Papa Francis. Fanii de pe twitter au putut, de asemnea, să urmărească întregul periplu până în Brazilia, prin camerele încorporate  ale mingii, ce le-au oferit fanilor o perspectivă inedită asupra jocului.

Încă din decembrie 2013, adidas a furnizat mingile brazuca tuturor ţărilor participante la Cupa Mondială din Brazilia, astfel încât toate echipele să aibă la dispoziţie suficient timp pentru a se obişnui cu noile mingi, atât în antrenament cât şi în timpul meciurilor. De atunci, brazuca a fost protagonista unor competiţii importante precum FIFA Club World Cup, Copa del Rey, MLS, DFB Pokal precum şi a multor meciuri amicale.
 
Înainte de lansarea oficială, atât brazuca cât şi versiunea creată special pentru finala Cupei Mondiale de la Rio au trecut pe parcursul a doi ani şi jumătate printr-un proces riguros de testare în care au fost implicaţi peste 600 de jucători de talie mondială şi 30 de echipe din 10 ţări de pe 3 continente. Toate acestea au ridicat brazuca la rangul de cea mai testată minge de fotbal din istoria adidas, asigurându-i astfel toate caracteristicile necesare oricăror condiţii de joc. Printre cluburile care au participat la testarea mingii se numara AC Milan, Bayern Munich, Palmeiras şi Fluminense. La testarea mingii au fost implicaţi fotbalişti celebri precum Leo Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger şi Zinedine Zidane.

brazuca

Tehnologia încorporată în camera şi stratul exterior al celor două mingi brazuca este aceeaşi cu cea folosită pentru mingea Tango 12 (UEFA Euro 2012), Cafusa (Cupa Confederaţiilor FIFA 2013) şi celebra minge oficială a UEFA Champions League. Cu toate acestea, brazuca are un schelet nou, inovator, alcătuit din şase paneluri dispuse simetric şi o suprafaţă diferită cu o structură ce îmbunătăţeşte aderenţa, prinderea, stabilitatea şi aerodinamica pe teren. brazuca a fost testată cu exigenţă pentru a îndeplini şi depăşi toate standardele impuse de FIFA pentru o minge oficială, asigurând astfel cea mai înaltă performanţă indiferent de condiţiile de pe terenul de joc.

Cupa Mondială de Fotbal este cel mai mare eveniment de fotbal din lume şi reprezintă pentru adidas cel mai înalt nivel de dezvoltare în materie de echipament şi încălţăminte sportivă. Încă din 1970 adidas a dezvoltat toate mingile oficiale ale Cupelor Mondiale FIFA şi a extins recent colaborarea cu FIFA până în 2030, inclusiv pentru dezvoltarea mingilor oficiale de joc.

brazuca Final Rio este disponibilă la nivel global în magazinele adidas, începând cu 1 iunie 2014. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite