Adversara Simonei Halep dă cărţile pe faţă: "Jumătate dintre jucătoare nici nu salută. La băieţi, e mai mult respect"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandra Krunici FOTO Getty Images
Aleksandra Krunici FOTO Getty Images

Simona Halep o va întâlni joi dimineaţă pe Aleksandra Krunici, jucătoare pe care a bătut-o anul trecut chiar la Bucureşti.

Halep şi-a făcut viaţa uşoară în optimile turneului de la Shenzen, contra rusoaicei Natalia Vikhlyantseva, tenismenă de doar 17 ani cu potenţial imens, dar încă prea crudă pentru un adversar de calibrul Simonei. Înaltă, bine legată pentru vârsta ei, rusoaica s-a remarcat la serviciu şi la reverul în cross, dar n-a făcut faţă schimburilor mai lungi de mingi, controlate perfect de Halep. 

Partida a trecut cu doar un minut peste oră şi s-a oprit după a treia minge de meci, scor final 6-2, 6-2. “N-a fost chiar o partidă  uşoară, Natalia serveşte şi loveşte bine. Simt că jocul meu e tot mai bun, de la zi la zi şi vreau să avansez cât mai departe într-un turneu care-mi place”, a afirmat Halep pentru siteul WTA.
Krunici a făcut senzaţie la US Open
Joi dimineaţă, nu mai devreme de 7.30, Simona o va întâlni în sferturile de finală pe Aleksandra Krunici. Jucătoare din Serbia născută în Rusia a mai dat ochi o singură dată cu Halep, anul trecut, la Bucureşti, când românca s-a impus cu 6-2, 6-4 pe zgura de la Arenele BNR. De la acel meci, Krunici a stârnit valuri prima dată, la US Open, când a eliminat-o pe Petra Kvitova şi a condus-o pe Viktoria Azarenka, fiind aproape de o calificare istorică în sferturi.
A salvat şase mingi de meci
Aleksandra a ajuns să o întâlnească pe Halep din nou, după o victorie miraculoasă, cum a fost ea caracterizată de presa din Serbia. Condusă cu 6-3 şi 5-2 de Anna Schmiedlova, ea a salvat nu mai puţin de 6 mingi de meci pe serviciul slovacei: la 5-4 şi la 6-5, când Schmiedlova a condus cu 40-0!

Şi un amănunt inedit despre Krunici. Într-un amplu interviu acordat b92.net şi preluat de treizecizero.ro, ea nu s-a sfiit să spună că tenismenele din circuit sunt ranchiunoase. “Fiecare dintre noi, dintre jucătoarele WTA, are un fel de mecanism de autoapărare, e greu să fim prea apropiate. Cred că jucătorii din ATP se respectă între ei mult mai mult decât o facem noi, ei întotdeauna se salută, îşi strâng mâna. La noi nu e aşa, jumătate nu zic nici <Bună!>. Sau dacă întrebi pe cineva lucruri banale, precum <Ce planuri mai ai?> sau <Unde te antrenezi?>, se gândeşte <De ce mă întreabă aşa ceva?>”.
 

Drum bătătorit spre finală
Contra Aleksandrei Krunici, Halep nu ar trebui să întâmpine mari probleme, şi nici în semifinale, fie că o va întâlni pe Zarina Diyas, fie pe Saisai Zheng. Dacă nu se petrece nicio “catastrofă” sportivă, Simona o va întâlni duminică în finala de la Shenzen Open (China) pe vecina ei de clasament WTA, Petra Kvitova.  Şi tenismena din Cehia are culoar favorabil spre ultimul act.

Sferturile de finală de la Shenzhen
Simona Halep (Rom, 3)  - Aleksandra Krunici (Ser, 84)
Zarina Diyas (Kaz, 32) - Saisai Zheng (Chi, 97)
Timea Bacsinszky (Elv, 47) - Vera Zvonareva (Rus, 250)
Petra Kvitova (Ceh, 4) – Tereza Smitkova (Ceh, 69)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite