Adversari preliminarii CE 2016: Claudio Ranieri, noul selecţioner al Greciei. Ce-a declarat antrenorul italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ranieri (dreapta) a semnat un contract valabil doi ani cu federaţia elenă
Ranieri (dreapta) a semnat un contract valabil doi ani cu federaţia elenă

Federaţia elenă l-a prezentat oficial pe noul selecţioner al Greciei, după despărţirea de portughezul Fernando Santos. Grecii au mers tot pe mâna unui antrenor străin, alesul fiind italianul Claudio Ranieri (62 de ani), un tehnician cu un CV impresionant.

„Am avut şi alte oferte, dar am avut un presentiment bun în legătură cu Giorgos Sarris, preşedintele federaţiei, atunci când l-am întâlnit. Am urmărit meciurile Greciei la Cupa Mondială şi consider că echipa a progresat mult“, a declarat Ranieri. Acesta îl înlocuieşte pe banca tehnică a Greciei pe portughezul Fernando Santos, care anunţase înainte de Mondialul din Brazilia că o va prelua pe PAOK, la finalul turneului. 

Italianul a antrenat echipe importante în carieră, precum Juventus, Inter, Chelsea, Valencia sau Atletico Madrid, dar e la prima experienţă ca selecţioner. 

Ultima echipă condusă de Ranieri a fost Monaco, de unde a fost demis în mai 2014, după ce-a încheiat pe locul 2 în Franţa, la nouă puncte în spatele lui PSG. 

Ranieri a semnat un contract valabil pe doi ani şi are drept misiunea calificarea Greciei la Europenele din 2016. 

Grecia este una dintre adversarele României în grupa preliminară. Primul meci este chiar unul direct, pe 7 septembrie, la Pireu, returul fiind programat în România, un an mai târziu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite