Agresată pe terenul de fotbal: o jucătoare din România, victima avansurilor sexuale făcute de un arbitru spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Pavel, legitimată la Sporting Huelva, a ajuns în prim-planul presei internaţionale, după un episod de necrezut petrecut în timpul unui meci din campionatul feminin.

Fotbalul feminin e în plină dezvoltare, iar cea mai bună dovadă în acest sens a venit la Cupa Mondială din 2015, care a doborât toate recordurile de audienţă în Canada, ţara care a găzduit competiţia.

Din păcate însă, jucătoarele care practică sportul-rege nu sunt încă respectate suficient, iar un caz petrecut în campionatul spaniol a făcut înconjurul lumii. Elena Iuliana Pavel (31 de ani), o apărătoare legitimată la Sporting Huelva din 2007, a fost victima unei agresiuni verbale din partea arbitrului meciului cu Santa Teresa.

Centralul Santiago Quijada Alcon i-a făcut mai multe avansuri jucătoarei născute la Constanţa, iar după meci, Iuliana Pavel a povestit ce i s-a întâmplat. „Mi-a zis: <<Hey, şateno (aluzie la culoarea părului), hai să mergem la o cafea după-amiază>>. I-am spus că ar face bine să se limiteze la a fluiera meciul. A continuat însă să mă provoace pe tot parcursul jocului. Nu mai cred în fotbal. Mă simt neajutorată, umilită. Joc fotbal de mulţi ani, dar niciodată nu mi-a fost atât de ruşine“, a declarat Iuliana Pavel.

Cazul a ajuns în presa internaţională, fiind deja relatată de „The Mirror“ şi preluată şi de presa iraniană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite