Alexandru Tudor, omul negru cu cartonaşul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Tudor (dreapta) a aplicat regulamentul la sânge la FCM Târgu-Mureş - Steaua
Alexandru Tudor (dreapta) a aplicat regulamentul la sânge la FCM Târgu-Mureş - Steaua

Centralul bucureştean îşi respectă renumele de arbitru dur: a eliminat nouă jucători în 16 etape din Liga I. „Brad Pitt“ a fost necruţător la Târgu-Mureş: a dat 15 cartonaşe dintre care 11 „galbene“! Toate deciziile sale au fost acoperite de regulament.

Alexandru Tudor a stabilit, sâmbătă, un nedorit record pentru actuala ediţie de campionat: a scos din buzunar de patru ori cartonaşul roşu la meciul FCM Târgu-Mureş - Steaua (0-1).

El s-a apropiat de "performanţa" unui fost coleg, Anton Heleşteanu, care, în sezonul 2005-2006, la meciul Jiul Petroşani - Rapid, a eliminat cinci jucători giuleşteni şi s-a văzut obligat să pună capăt jocului în minutul 76, deoarece rapidiştii mai aveau doar şase fotbalişti pe teren!

De asemenea, în ediţia 1994-1995 a Ligii I, la partida Oţelul - FC Naţional (2-5), Ion Crăciunescu a trimis mai repede la vestiar trei jucători de la gazde şi doi de la oaspeţi. În actuala stagiune, doi centrali s-au apropiat de recordul lui Tudor. La meciul Gaz Metan - Rapid (0-1), Ovidiu Haţegan a acordat trei cartonaşe roşii, iar la Oţelul - CFR (1-1), Istvan Kovacs a arătat 11 „galbene" şi trei „roşii".

Laude de la Crăciunescu

Fostul preşedinte al CCA, Ion Crăciunescu, i-a luat apărarea „epigonului" său după partida FCM Târgu-Mureş -Steaua. „Am văzut fazele şi consider că Tudor a avut dreptate la toate eliminările dictate", a fost de părere vâlceanul. Crăciunescu a adăugat:

„Dacă aş fi în fruntea arbitrajului românesc, aş fi bucuros să am cât mai mulţi ca Tudor. Nu există reţete de a conduce un meci. Nu contează cât de repede elimini un jucător, ci doar dacă decizia ta este corectă", a explicat Ion Crăciunescu pentru „Adevărul".

Trebuia să mai dea afară un jucător

Culmea ironiei, pe lângă cele patru eliminări, Tudor trebuia să mai acorde un „roşu". În minutul 22, mijlocaşul gazdelor, Vasilache, a avut o intrare mai hotărâtă la căpitanul Stelei, Cristi Tănase.

Acesta a ripostat împingându-şi adversarul pe care l-a şi călcat pe un picior. "Dodel" a scăpat doar cu un avertisment. "Toate cartonaşele roşii de la Târgu-Mureş au fost corect acordate, dar mai trebuia o eliminare", a spus preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, referindu-se la faza cu Tănase.

Topul celor mai severi centrali în acest sezon


Nume         Eliminări

1 Alexandru Tudor 9
2. Sebastian Colţescu 7
3. Cristian Balaj 6
    Istvan Kovacs 6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite