Alin Petrache, încă 4 ani în fruntea rugby-ului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache
Alin Petrache

Fostul căpitan al „Stejarilor“ a fost ales cu unanimitate de voturi preşedinte al FRR, din echipa sa urmând să facă parte şi fostul ministru al finanţelor, Eugen Teodorovici.

Sub ochii şefului Rugby Europe, Octavian Morariu, Alin Petrache a primit 72 de voturi pentru un nou mandat de 4 ani, în fruntea rugbyului românesc. El îi va avea alături pe Bogdan Marinescu, Mircea Copaci şi Anton Pisaroglu – vicepreşedinţi, iar fostul ministru de Finanţe şi al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, va fi trezorierul FRR.

Alin Petrache şi-a exprimat priorităţile din noul mandat: redobândirea stadionului Arcul de Triumf şi calificarea „Stejarilor“ la Cupa Mondială din 2023.

Reacţii după alegerile de la Federaţia Română de Rugby

*Alin Petrache (preşedinte FRR): E un moment zero, greu, de răscruce, un moment al unităţii! Suntem tineri şi entuziaşti şi cred că în următorii patru ani ne vom dezvolta, aşa cum ne-am propus. Avem de dus o luptă grea, acerbă, dar avem o echipă puternică. Pilonul principal al strategiei noastre e calificarea la Cupa Mondială din 2023. A doilea pilon e preluarea înapoi a templului nostru, a stadionului Arcul de Triumf, al treilea pilon e consolidarea echipelor de copii, juniori şi tineret. E o onoare să-l avem pe Eugen (n.r. - Teodorovici) alături, n-a fost greu s-l conving să vină cu noi în echipă. El a fost unul dintre cei care ne-au ajutat de fiecare dată. Templul rugbyului românesc (n.r. - Stadionul Arcul de Triumf) e acolo de 108 ani. Acolo a fost, e şi va fi casa rugbyului românesc şi acolo îşi vor desfăşura activitatea toate echipele naţionale. Ne vom lupta până în pânzele albe, vom face faţă acestor lucruri cu care ne confruntăm.

*Eugent Teodorovici (trezorier FRR): E o situaţie inedită pentru mine, probabil, vor fi multe comentarii. Nu vreau să mă gândesc că nişte guvernanţi care nu simt nimic pentru sport şi nu înţeleg, intenţionează să pună mâna pe ceea ce s-a făcut bun. Am rugat să fiu lăsat să fac un placaj la Guvernul României pentru a primi ceea ce merităm. E bine că am acum în spate o echipă de oameni greu de doborât şi la propriu şi la figurat.

*Octavian Morariu (preşedinte Rugby Europe): Simt amărăciune şi frustrare că stadionu Arcul de Triumf nu e cedat celor de la FRR. E un teren mitic şi istoric al rugbyului românesc, terenul marilor victorii ale noastre. Aici am jucat toţi, la toate categoriile de vârstă...Suntem o ţară în care documentele semnate trebuie să fie respectate, suntem o ţară europeană şi trebuie să respectăm ceea ce se întâmplă în astfel de circumstanţe. Privăm o federaţie importantă a României de un instrument de lucru esenţial.

Petrache

Echipa FRR aleasă în urma Adunării Generale Ordinare de Alegeri

Alin Petrache - Preşedinte

Bogdan Marinescu, Mircea Copaci şi Anton Pisaroglu - Vicepreşedinţi

Eugen Orlando Teodorovici - Trezorier

Emilia Vizitiu - SuperLiga, DNS şi rugby feminin

Ştefan Demci - SuperLiga, DNS şi rugby feminin

Ciprian Popa - AJR-uri şi AMRB

Neculai Nichitean - Membru

Marius Tincu - Membru

Cornel Negruţ - Membru

Cornel Ghenea - Membru

Andrei Ioan Szemerjai - Copii şi juniori

Florin Matei - Secretar General

Bogdan Muntean - Antrenor Federal.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite