Sport

articolul anterior articolul urmator

Allez les Bleus

20
15 Jul 2018 11:34:19
Ciprian Apetrei
Olivier Giroud
Olivier Giroud

Un gând foarte potrivit pentru duminica de astăzi. Olivier Giroud, atacantul francez, întrebat ce anume face pentru a rezista stresului. Se gândeşte la copiii săi şi se roagă.

Îşi întoarce ochii către inimă şi către cer.

„Quand je suis submergé par mes émotions – forcément ça arrive parfois –, j’ai pris l’habitude de marquer les initiales de mes enfants au marqueur sur le creux de ma main et durant les matchs, je les regarde pour faire retomber la pression. Cela m’apaise. Ou sinon je prie. Cela peut être quelques mots comme : «Christ, je te fais confiance». C’est une force pour moi. Après, à chaque fois que je marque un but, je remercie le ciel car je suis très croyant.“

Are tatuat pe bratul drept psalmul 23 „Domi­nus Regit Me Et Nihil Mihi Deerit“.

Duminică plăcută tuturor şi Allez les Bleus!

Şi o notă veselă pentru final. Circulă, în aceste zile, printre patrioţi de modă nouă, un puternic sentiment de solidaritate cu echipa Croaţiei. Că sunt albi, că nu au negri, ca-s de-ai noştri, mai săraci şi din Balcani. Că francezii sunt cam „blacks“.

Altfel spus, de mai puţin de o săptămână, croaţii au aflat că se trag din daci. Linia lor de mijloc este formată din urmaşii direcţi şi puri ai legendarilor Manzović, Barzić si Viezurić.

Cât despre francezi, trebuie spus că bleu pâle, bleu gendarme, bleu foncé sau bleu de Roumanie, toţi Bleus suntem. Şi ţara asta diversă şi colorată se bucură împreună de fotbal. 

Şi de victoria de astăzi, n'est-ce pas?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Vanatorul/d.c.
15.07.2018, 12:45:40

Sper din toata inima ca deseara nationala croata sa snopeasca nationala franceza (care numai ”nationala” franceza nu-i:)). Modric fiule, fii baiat gigea si fa-i lui nene Vanatorul o bucurie deseara: da-le doua boabe papagalilor aia ălora de joaca in nationala franceza..! Dar da-le cand le e viata mai draga. Pentru un meserias ca tine nu poate fi asa de grea chestia asta..! Si pup-o si pe tanti presedinta Kolinda din partea mea dupa ce-l bagati pe Macron in depresie..! Ok..? Bafta..!

+2 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
15.07.2018, 12:49:12

”papagalilor ălora”

0 (2 voturi)
Stefan din Nord
15.07.2018, 12:47:42

Hai Croatia !

+1 (3 voturi)
Mihai Radulescu
15.07.2018, 15:09:22

Parca ne obligati sa tinem cu francezii,uite noua ne place Croatia.Daca insistati putem spune si motivul.

-8 (18 voturi)
Adrian Andrei
15.07.2018, 15:50:37

Nu obliga nimeni pe nimeni sa tina cu francezii, cu exceptia lui Tariceanul cu teoriile lui "paralele" cu tot... Ciprian Apetrei si-a exprimat preferinta personala intr-un articol elegant pe care eu il apreciez... si continui sa tin pumnii stransi echipei Croatiei!

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările