Amatorismul costă: Gigi Becali l-a dat afară pe cehul Ondrasek, plătind o sumă uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali conduce FCSB, de parcă şi-ar exersa calităţile de antrenor la un joc de calculator. Doar că, în viaţa reală, greşelile se plătesc scump. După cum se vede în cazul transferului Zdenek Ondrasek, dat afară după doar trei meciuri.

La FCSB e ca la gară! Jucătorii şi antrenorii vin şi pleacă pe bandă. Doar că, dacă în trecut, şederile lor erau de câteva luni sau măcar de o jumătate de sezon, în cazul fotbaliştilor, mai nou, situaţia s-a schimbat.

Cazul atacantului Zdenek Ondrasek (32 de ani) e elocvent, în acest sens. Liber de contract, fostul internaţional ceh a semnat cu FCSB, la începutul lunii iulie. De atunci, a adunat 111 minute, în trei partide oficiale:

*45 de minute, în prima etapă, cu FC Botoşani (0-0)

*21 de minute, în etapa a doua, cu CS U Craiova (4-1)

*45 de minute, în returul cu Şahtior Karagandy (1-2)

Soarta sa a fost, în mare parte, pecetluită, după prima sa apariţie în tricoul roş-albaştrilor. „Îl mai ţinem două, trei meciuri, să vedem dacă face faţă la FCSB. Dacă nu, am dat pe tine 100.000 de euro, plus 50.000 la semnătură, să fii sănătos. Îl mai ţin trei, patru meciuri, să vedem“, anunţa Gigi Becali, după partida cu FC Botoşani. Încă de atunci însă, se lămurise, în privinţa cehului. Pentru că, ulterior, a venit cu o completare: „Nu poate face faţă la FCSB. Să vedem cu cine jucăm atacant“.

Duminică, în egalul cu UTA (1-1) din etapa a 3-a a Ligii I, Ondrasek nici măcar n-a fost pe banca de rezerve. Astăzi, FCSB a şi anunţat despărţirea de atacantul ceh. Gigi Becali s-a grăbit să-l dea afară, pentru că jucătorul mai are la dispoziţie o lună pentru a-şi găsi echipă, în condiţiile în care perioada de transferuri încă nu s-a încheiat. De altfel, chiar patronul FCSB a dezvăluit unde ar putea să ajungă Ondrasek: la „U“ Craiova, formaţia patronată de Adrian Mititelu.

„La revedere, Ondrasek! Am înţeles că vrea să-l ia Mititelu. Vă daţi seama, îi dă doar 10.000 de euro pe lună. Ca să plece, trebuie să-i dau 50.000, că nu pleacă ăla altfel. După ce i-am dat 100.000 la semnătură, apoi alţi 30.000, iar acum îi mai dau încă 50.000“, a explicat Becali, la Pro X.

Urmează Stipe Vucur

Curăţenia de la FCSB va continua cu Stipe Vucur (29 de ani), un stoper adus, de asemenea, în luna iulie, liber de contract. Austriacul evoluase ultima dată, la Hallescher FC, în liga a treia din Germania! 

Gigi Becali l-a evaluat, după trei partide, la fel ca în cazul lui Ondrasek. Vucur a jucat o repriză cu FC Botoşani, 90 de minute cu CS U Craiova şi a fost integralist în returul cu Şahtior Karagandy, care a dus la eliminarea echipei din Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite