Americanii îşi laudă jucătoarele: Marele McEnroe le-a explicat succesul uriaş în Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Danielle Collins, finalistă la Australian Open 2022, în premieră
Danielle Collins, finalistă la Australian Open 2022, în premieră

Chiar dacă Ashleigh Barty (Australia, 25 de ani, 1 WTA) porneşte ca mare favorită în finala de la Australian Open 2022 (sâmbătă, ora 10.30, Eurosport), iubitorii tenisului din Statele Unite, dar şi specialiştii din această ţară sunt convinşi că Daniellea Collins (SUA, 30 WTA) e mai mult decât capabilă să dea lovitura, la Melbourne.

La 28 de ani, Danielle Collins face turneul carierei, la Australian Open 2022! 

Până la această competiţie, ea atinsese o singură dată semifinalele unui Grand Slam. Se întâmpla tot la Melbourne, în 2019. În rest, Collins are un sfert la French Open 2020, plus două prezenţe în turul III, la Wimbledon 2019 şi la US Open 2021.

Parcursul lui Collins la Australian Open 2022 a întregit doar rezultatele excelente obţinute de americance la această competiţie. Pentru că Madison Keys (51 WTA) a atins semifinalele, iar Jessica Pegula (21 WTA) a avansat până în sferturi.

Legendarul John McEnore (62 de ani), fost număr 1 mondial, cu şapte trofee de Grand Slam în palmares, a prefaţat finala feminină de la Australian Open 2022, dar a analizat şi rezultatele americancelor, la Melbourne. McEnore e acum expert Eurosport, postul care transmite Australian Open.

McEnroe

Ce a spus John McEnroe?

*Nu cunosc aceste jucătoare personal (n.r. - americancele care au impresionat la Australian Open 2022), dar le urmăresc şi le ţin pumnii, fiind din America. Îmi place mult felul în care Danielle Collins concurează. E o competitoare feroce şi se luptă la fel de tare ca orice jucătoare sau jucător din circuite. Mi-ar fi plăcut să ştiu ce le face pe americance să joace bine la Australian Open, un turneu pe care eu nu l-am câştigat niciodată.

*Trebuie să ai un anumit angajament, pentru că pandemia face adaptarea mai dificilă. Când ajungi aici (n.r. - în Australia) trebuie să te adaptezi condiţiilor. Multe dintre jucătoare vin aici de la temperaturi mici, de iarnă, după Crăciun şi Anul Nou.

*Poate că aceste jucătoare simt că sunt tratate cu mai mult respect la aceste turnee mari şi poate că jocul le e mai bun din acest motiv. Poate că vremea caldă le inspiră să joace mai bine. Nu am un răspuns foarte clar despre ce le-a făcut să joace atât de bine, în afară de terenurile care, în ultimii cinci ani, au părut să fie tot mai rapide. În general, americancele au succes pe suprafeţe hard mai rapide, fiindcă joacă mai des pe asemenea terenuri. Pe terenuri mai lente, de zgură, au avut probleme în trecut.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite