Americanii, la picioarele surorilor Williams: „Babele“, la episodul 31, astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena (stânga) şi Venus, două figuri emblematice pentru sportul mondial
Serena (stânga) şi Venus, două figuri emblematice pentru sportul mondial

Serena (38 de ani) şi Venus (40 de ani) au revenit la Lexington, primul turneu american de după pandemie. Şi au făcut furori! Iar diseară (ora 19.30) vor reedita, în turul II, poate cea mai tare rivalitate între două surori, din istoria sportului.

Nici măcar pandemia de coronavirus, cea mai mare criză sanitară din ultimii 100 de ani, nu le-a convins pe surorile Willimas că e timpul să renunţe la tenis!

Două atlete formidabile, care parcă joacă de când e lumea, Serena şi Venus nu doar că şi-au menţinut forma sportivă şi în cele şase luni în care turneele WTA au fost oprite, dar au revenit pe teren cu forţe proaspete, iar Venus, la 40 de ani (!), a arătat chiar un joc mai bun, comparativ cu cel practicat dinainte de pandemie! 

În doar o oră şi 20 de minute, Venus a spulberat-o pe Azarenka (58 WTA), fost lider mondial şi cu două titluri de Grand Slam în palmares. Ce-i drept, „Vica“ nu mai e ce-a fost şi a jucat doar al doilea ei meci din 2020, ambele pierdute. Chiar şi aşa, cei de la tennis.com au remarcat aspecte importante din jocul îmbunătăţit al lui Venus, în victoria obţinută cu 6-3, 6-2.

„Venus a arătat una dintre cele mai bune prestaţii din cariera ei! A câştigat 57% din puncte, în duelul cu Azarenka. A arătat o mobilitate mult mai bună pe teren, iar primul ei serviciu merge mult mai bine, după pauza din ultimele luni. Oricând Venus are procentaj de 70% la primul serviciu, ca-n meciul cu Azarenka, e un coşmar să joci împotriva ei! Dar nu doar serviciul a fost impecabil. Venus a dominat şi acele schimburi lungi, ceea ce nu prea vezi la o sportivă de 40 de ani“, au notat cei de la tennis.com.

Serena, victorie printre betoniere

Dintre surorile Williams, Serena rămâne, totuşi, preferata jurnaliştilor americani, pentru simplul motiv că ea aleargă de doi ani după trofeul Grand Slam cu numărul 24, ceea ar fi o realizare unică, în istoria tenisului.

Tocmai de aceea, prestigioasa publicaţie „The New York Times“ a dedicat un amplu articol meciului pe care Serena l-a câştigat, chinuit, în turul I la Lexington, 4-6, 6-4, 6-1, cu Bernarda Pera (60 WTA), crescută în Croaţia, dar care acum concurează sub steagul Statelor Unite. Chiar dacă a învins, Serena a „tremurat“ serios pentru victorie. Pe lângă faptul că a cedat primul set, în al doilea, la 4-4, Pera a avut trei mingi de break, pentru 5-4, pe serviciul lui Williams! A fost momentul în care Serena a întors, totuşi, soarta partidei care s-a desfăşurat într-un decor neobişnuit pentru o jucătoare de talia ei.

„Publicul n-a existat ca să o încurajeze pe Serena şi să o readucă în meci, când Pera putea face 5-4 în setul doi. Iar asta pentru că turneul de la Lexington se joacă fără spectatori. Se aud, din când când, maşinile care trec pe strada, plus betonierele care lucrează în vecinătatea arenei. Aşadar, Serena a trebuit să se descurce singură, ca să iasă din momentul dificil“, au scris cei de la „The New York Times“.

Concluzia jurnaliştilor după prima partidă disputată de Serena după şase luni? „E clar <<ruginită>>, dar rămâne o luptătoare. E pregătită fizic şi a arătat că ştie cum să câştige, în continuare, chiar dacă nu se află, deocamdată, în forma ei cea mai bună“.

„Să nu fiţi surprinşi dacă Venus o striveşte!“

Victorioase în primul tur de la Lexington, Venus (67 WTA) şi Serena (9 WTA) se vor înfrunta, diseară, în turul II, în ceea ce va fi duelul lor cu numărul 31, în circuitul feminin. În acest moment, Serena conduce cu 18-12 în meciurile directe cu sora ei mai mare. Ultima confruntare dintre cele două ar fi trebuit să aibă loc, în 2019, la Roma. Atunci însă, Serena s-a retras, iar Venus a avansat fără să joace.

Dintre ultimele cinci partide care, totuşi, au avut loc între Venus şi Serena, patru au fost câştigate de sora mai mică. Venus s-a impus ultima dată, în 2018, la Indian Wells. 

Acum Serena porneşte, ca de obicei, cu prima şansă, potrivit caselor de pariuri, însă cei de la tennis.com au avertizat: „Dacă e să ne luăm după ce a arătat Venus, marţi, în meciul cu Azarenka, să nu fiţi surprinşi dacă o striveşte pe Serena!“.

Faptul că Serena a reuşit să întoarcă soarta meciului în setul doi, când Pera avea 40-0 pe serviciul ei la 4-4, e un semn că, în curând, va juca un tenis mai bun. Sven Groeneveld antrenor  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite