Americanii plâng după noua lor stea în tenis: Gauff, afară din echipa olimpică! Cine va reprezenta SUA la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coco Gauff
Coco Gauff

Sportiva de doar 17 ani, aflată pe locul 25 în lume, a fost doborâtă de COVID-19, ceea ce înseamnă că va rata deplasarea în Japonia.

Americanii s-au chinuit, la fel ca noi, să formeze un lot olimpic pentru Jocurile de la Tokyo (23 iulie - 8 august). Diferenţa e că, spre deosebire de România, rămasă doar cu patru sportive în Top 100, americanii au 16 jucătoare în această zonă a clasamentului. Ceea ce înseamnă că au la dispoziţie o bază uriaşă de selecţie.

Chiar şi aşa, două dintre primele lor trei jucătoare din ierarhia WTA, Sofia Kenin (4 WTA) şi Serena Williams (16 WTA), au refuzat patriciparea la JO 2020 (evenimentul şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic), motivând restricţiile de călătorie şi pandemia de coronavirus. Iar acum, o a treia sportivă a fost nevoită să renunţe la sărbătoarea sportului mondial. Vorbim despre Coco Gauff, care a fost diagnosticată cu COVID-19.

Federaţia de Tenis din Statele Unite a confirmat această ştire, precizând că, în acest moment, nu se ştie cine o va înlocui pe Gauff, în lotul olimpic. Ceea ce se ştie e că tenisul feminin din SUA va fi reprezentat la Tokyo de Jennifer Brady (15 WTA), Jessica Pegula (27 WTA) şi de Alison Riske (36 WTA), în proba de simplu. 

Pierderea lui Gauff e cu atât mai grea, cu cât ea urma să joace şi la dublu, alături de Nicole Melichar. Cealaltă pereche americană de fete e formată din Mattek-Sands / Pegula.

Proba de tenis de la Jocurile Olimpice va avea loc între 24 iulie şi 1 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite