Ana Bogdan revine după Fed Cup cu victorie în calificările de la Dubai. Şi Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Bogdan încearcă să ajungă pe tabloul principal de la Dubai: mai are nevoie de două victorii
Ana Bogdan încearcă să ajungă pe tabloul principal de la Dubai: mai are nevoie de două victorii

Ana Bogdan, locul 90 în clasamentul WTA, a debutat cu victorie în calificările turneului de categorie Premier de la Dubai, sâmbătă dimineaţă, 6-4, 6-4 în faţa Barborei Krejcikova (Cehia, 112 WTA).

La primul meci după participarea în Fed Cup, Ana Bogdan a stat pe teren o oră şi 45 de minute, reuşind să se impună în faţa unei adversare care a avut probleme în a-şi controla serviciul secund, comiţând zece duble greşeli.

Ana Bogdan va juca mai departe împotriva favoritei doi a tabloului calificărilor, Shuai Zhang. Reprezentanta Chinei, locul 32 în clasamentul mondial, a trecut cu 6-4, 6-3, în 75 de minute, de japoneza Misaki Doi. Zhang a avut rezultate importante în acest start de sezon, jucând finală la Hobart (învinsă de Elena Rybakina) şi reuşind una dintre marile surprize la Australian Open, învingând-o în primul tur pe fosta câştigătoare a US Open-ului, Sloane Stephens.

Sorana Cîrstea, a doua reprezentantă a României în calificările de la Dubai, a acces şi ea în turul secund, învingând-o pe rusoaica Margarita Gasparyan (107 WTA), scor 6-4, 6-3. Sorana a avut emoţii în a închide partida, după ce s-a distanţat la 5-1 în setul secund, valorificând abia a şasea minge de meci avută, la capătul unui game maraton pe serviciu, în care a salvat şi minge de break. Sportiva din Târgovişte o va înfrunta mai departe pe principala favorită a calificărilor, Julia Goerges (31 WTA), cea care a învins-o sâmbătă dimineaţă pe italianca Camila Giorgi, viitoare adversară a României în Fed Cup în play-off-ul de la jumătatea lunii aprilie, scor 6-2, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite