Ana Maria Brânză:„Îmi era dor de căratul bagajelor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Brânză,scrimeră
Ana Maria Brânză,scrimeră

După cinci luni de pauză cauzată de o accidentare gravă la mâna stângă, spadasina Ana Maria Brânză a revenit cu succes în competiţii. Entuziasmată de reintrarea pe planşă, vicecampioana olimpică de la Beijing recunoaşte că a dus dorul concursurilor oficiale.

„Adevărul Sporturi": Ai câştigat la Florina prima  medalie după o lungă perioadă.

Ana Maria Brânză: Mă bucură foarte mult rezultatul. M-am simţit bine în Grecia şi sper să-mi menţin forma şi la concursurile viitoare.

La cât la sută din potenţial consideri că te afli acum?

Fizic sunt aptă sută la sută, dar, având în vedere că am început pregătirea cu arma în urmă cu doar o lună, ar mai fi mici detalii de pus la punct.Scopul meu acum este să îmi testez acţiunile mele specifice şi să capăt încredere în mine.

După accidentările îndelungate, mulţi sportivi reintră cu teamă în competiţii.

Sincer, nu îmi este frică. Mâna a răspuns bine la antrenamente, iar medicii mi-au dat asigurări că n-or să mai existe probleme dacă voi continua exerciţiile şi programul de recuperare pe care mi l-au dat. În plus, am respectat cu sfinţenie toate etapele din perioada de refacere.

Erai nerăbdătoare să simţi atmosfera de concurs?

Daaa... mă gândeam de foarte mult timp la cum o să mă simt înapoi pe planşă. Îmi era dor de emoţiile concursului, îmi era dor de tot ce ţine de o deplasare... chiar şi de căratul bagajelor...

Ce obiectiv ţi-ai trasat pentru acest sezon?

Mi-aş dori ca la cele trei-patru concursuri de Cupă Mondială şi de Grand Prix rămase să obţin clasări în apropierea podiumului pentru a-mi recâştiga punctele pierdute până acum din cauza absenţei din circuit. Apoi, trebuie să ne păstrăm în iulie titlul european pe echipe, iar personal ţintesc o medalie la individual. La Mondiale nu m-am gândit încă, e prea departe...

Filmul accidentării

Problemele la mâna stângă ale vicecampioanei olimpice au apărut în urmă cu un an, dar calendarul competiţional aglomerat nu i-a permis să se refacă atunci.  După aurul cu echipa de la Europenele din iulie, Brânză a forţat, fără succes, o medalie la Mondialele din octombrie, deşi acuza dureri mari la încheietură. 

După o serie neconcludentă de analize în ţară, Ana Maria a fost trimisă la o clinică modernă din Franţa cu sprijinul şefului COSR, Octavian Morariu. Tripla campioană europeană a intrat apoi într-un program de refacere strict, iar rezultatele au dat în sfârşit roade.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite