Ana Maria Popescu, la revenirea în ţară: „Domnule ministru Novak, să luaţi dumneavoastră aurul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Popescu Foto EPA EFE
Ana Maria Popescu Foto EPA EFE

Vicecampioana olimpică, la individual, spadasina Ana Maria Popescu (36 de ani) şi-a continuat disputa de la distanţă cu ministrul Tineretului şi Sportului, după ce s-a întors acasă, de la Tokyo.

Ana Maria Popescu, cea mai titrată spadasină din istoria României, şi-a încheiat ultima participare la Jocurile Olimpice, luând medalia de argint. 

Astfel, în bilanţul ei olimpic figurează două locuri 2, în proba individiuală, la JO 2008 şi JO 2020, plus un aur cucerit cu echipa feminină, la JO 2016.

După finala pierdută, sâmbătă, Ana Maria Popescu a dat o declaraţie dură, despre care „Adevărul“ a scris aici, criticând bugetul alocat sportului românesc. În replică, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a spus că, după părerea lui, nici dacă sportul ar fi avut un buget mai mare, Ana Maria n-ar fi luat aurul, la Tokyo.

Aşa cum era de aşteptat, astăzi, la revenirea în ţară, Ana Maria a continuat acest dialog de la distanţă cu Eduard Novak.

Ce a declarat Ana Maria Popescu?

*Indiferent că ne întoarcem de acolo (n.r. - de la Jocurile Olimpice) cu medalii sau fară, noi muncim la fel. Şi noi, şi antrenorii noştri. Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă ei, am avut, ca parteneri de antrenament, sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alţii. 

*Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavostră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau! Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia!

*Mă bucur că, după 13 ani de zile, am văzut mai puţine titluri cu Brânză a pierdut aurul, mă bucur că aţi înţeles mesajul, că un loc la JO e un loc câştigat. 

*Nu contează culoarea medaliei, mi-am demonstrat mie! N-am mai vrut de data asta să confirm, n-am mai vrut să am validarea nimănui, am vrut să merg acolo, să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Fiecare copil, care intră într-o sală de sport sau merge pe un teren de sport, trebuie să înţeleagă că are o şansă.

*Anul trecut, în iulie, de abia renunţasem la cârje şi învăţam să merg din nou şi acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint de la JO!

*Visaţi, oameni buni, visaţi şi credeti în visul vostru chiar şi atunci când pare imposibil!

CITEŞTE ŞI:

Ana Maria Popescu, gest lipsit de eleganţă: L-a lăsat pe ministrul Eduard Novak cu mâna întinsă VIDEO

Ana Maria Popescu a uitat: Novak chiar a luat aurul! Ce medalii are în palmares, ca sportiv

Ana Maria Popescu, gest furios: L-a ignorat pe ministrul Novak şi l-a lăsat cu florile în braţe VIDEO

Eduard Novak, după ce a fost ironizat de Ana Maria Popescu: „Avem o medalie foarte scumpă“ VIDEO

Ana Maria Popescu, supărată că i s-a aflat prima olimpică: De ce a apărut suma în presă

JO 2020, Tokyo: Ana Maria Popescu a scos la iveală drama sportului românesc! Explicaţia unei declaraţii virulente

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite