ANALIZĂ Începe Liga I: Craiova, favorită la titlu. FCSB se va prăbuşi. Dinamo, tot la retrogradare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru Gigi Becali acest sezon va fi încă o palmă primită din cauza amatorismului instaurat la club
Pentru Gigi Becali acest sezon va fi încă o palmă primită din cauza amatorismului instaurat la club

În ultimele sezoane, „Weekend Adevărul“ a publicat o serie de previziuni înainte de startul sezonului competiţional. Şi, de fiecare dată, timpul ne-a arătat că am cam avut dreptate.

Ultimul exemplu e articolul apărut la 12 iulie 2019, exact înainte de debutul sezonului 2019 - 2020. Atunci, am nimerit-o cu:

*Cu decăderea FCSB-ului despre care am scris că nu va mai prinde nici macar locul 2!

*Cu Dinamo că va ajunge la retrogradare.

*Cu plecarea lui Papură de la Craiova, înainte de finalul sezonului.

*Cu CFR campioană, avându-l pe Dan Petrescu, cel mai bun antrenor din Liga I.

Ce n-am prevazut:

*Căderea Viitorului în play-out.

*Ascensiunea Craiovei (deşi, probabil, nu s-ar fi produs niciodată dacă ar fi ramas Papură).

*Pandemia de coronavirus

Acum, înainte de prima etapă a campionatului 2020-2021, „Weekend Adevărul“ şi-a propus să facă o serie de previziuni, în privinţa noului sezon.

Bergodi

Cristiano Bergodi poate cuceri primul titlu din cariera sa de antrenor, având un lot bun la Craiova

Craiova, principala favorită la titlu

Într-o competiţie precum Liga I, în care domnesc sărăcia şi incompetenţa managerială, trebuie să îndeplineşti nişte condiţii minime, ca să le iei faţa competitoarelor. Adică, să ai salariile plătite la timp şi un lot cât de cât competitiv, condus de un antrenor competent, care să fie lăsat să-şi facă treaba, aşa cum ştie el. Craiova, care a ratat titlul la mustaţă, în stagiunea recent încheiată, îndeplineşte, cel puţin acum, la ora startului noului sezon, aceste condiţii.

În mod normal, dacă scapă de „blesetemul“ sezoanelor în care o dă rău de tot în bară, când e cotată printre favorite la titlu, Craiova ar trebui să câştige această ediţie a campionatului la pas.

CFR stă pe butoi cu pulbere şi depinde de Dan Petrescu

Campioana ultimelor trei ediţii, formaţia din Gruia, e măcinată acum de probleme interne. Vorbim despre restanţe financiare faţă de jucători şi de stafful tehnic, plus disensiunile existente la nivel administrativ. Care au făcut deja şi o primă victimă: directorul sportiv, Bogdan Mara a demisionat din funcţie. Acesta a invocat motive familiale, însă, în realitate, nu mai era agreat la club. 

De altfel, se spune că nici relaţiile dintre patronul Nelu Varga şi antrenorul Dan Petrescu nu sunt tocmai cordiale. Rămânerea tehnicianului la CFR depinde de parcursul european al echipei. Pe scurt, dacă ardelenii vor ajunge în faza grupelor, „Bursucul“ îşi va continua aventura în Gruia. Altfel, aproape sigur, se va despărţi de clujeni. Iar, după Dan Petrescu, potopul!

FCSB, urmează prăbuşirea!

Fără titlu din 2015, în condiţiile în care a cheltuit cele mai mari sume pe transferuri, FCSB a renunţat să-şi mai întărească acum lotul. 

Când nou-veniţii se numesc Buziuc şi Briceag, iar „antrenorul“ e tot Gigi Becali, nu trebuie să fii un geniu ca să-ţi dai seama că urmează un sezon dezastruos, probabil, cel mai slab din ultimul deceniu. Atât pe plan intern, cât şi european. Iar dacă se ratează, din nou, grupele Ligii Europa şi, împlicit, banii de la UEFA, urmează prăbuşirea. 

Cortacero

Pablo Cortacero a aterizat la Dinamo, însă nimeni nu ştie nimic despre intenţiile sale

Dinamo, încă un sezon de play-out

Formaţia din „Ştefan cel Mare“ şi-a schimbat, teoretic, patronatul, ajungând pe mâna spaniolilor, însă afacerea e dubioasă şi lipsită de transparenţă. Şi lasă în urmă o întrebare fără răspuns: de ce nişte spanioli ar investi într-o echipă plină de datorii, dintr-un campionat sărac? Cert e că Dinamo porneşte în noul sezon cu un lot şi mai slab decât precedentul - cine ar fi zis că e posibil aşa ceva?! - şi, în aceste condiţii, nu-şi va depăşi condiţia de echipă de play-out, ameninţată cu retrogradarea. 

Posibile surprize plăcute: Botoşani, Viitorul, Hermannstadt

Revelaţiile acestui sezon pot fi echipele enumerate mai sus. În ceea ce priveşte Botoşani şi Viitorul, vorbim despre două grupări stabile, din punct de vedere financiar. Valeriu Iftime a făcut o treabă bună cu formaţia moldavă, în timp ce Hagi, chiar dacă nu mai e antrenor, a construit o echipă sănătoasă la Viitorul. 

Mulţi au cântat prohodul celor de la Hermannstadt, după sosirea Anamariei Prodan acolo, însă, dincolo de comportamentul acestui personaj, deocamdată, antrenorul adus de ea, spaniolul Ruben Albes, a făcut o treabă bună, iar rezultatele au fost pe măsură. Dacă această serie va continua, gruparea din Sibiu are şanse bune de a prinde un loc în play-off.

Liga I, etapa I

Vineri

FC Argeş - Botoşani 18.15

Sâmbătă

Viitorul - UTA 15.30

Sepsi - CS U Craiova 18.00

Astra - FCSB 21.00

Duminică

Poli Iaşi - Chindia 16.00

Clinceni - CFR Cluj 18.00

Luni

Voluntari - Gaz Metan 18.00

Dinamo - Hermannstadt 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite