ANALIZĂ CFR poate readuce fotbalul românesc în elită: Ce îi desparte pe clujeni de o calificare fabuloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc n-a mai avut o echipă în 16-imile Ligii Europa din 2018, de când FCSB a fost eliminată în această fază de Lazio cu scorul general de 2-5.

CFR Cluj a învins Rennes, joi seară, iar acest rezultat, coroborat cu succesul obţinut de Celtic, la Roma, pe terenul celor de la Lazio, a crescut şansele ardelenilor de a trece de grupele Ligii Europa.

Concret, în acest moment, cu două etape înainte de final, CFR ocupă locul 2 în grupa E, calificant în 16-imile competiţiei. Trupa pregătită de Dan Petrescu are 6 puncte peste Lazio, grupare cu care se bate pentru rămânerea în Europa, în condiţiile în care Rennes e deja eliminată, iar Celtic, cu 10 puncte, şi-a asigurat prezenţa în următoarea fază.

Dacă CFR va obţine un punct în următoarele două runde, în deplasare cu Lazio (28 noiembrie) sau acasă cu Celtic (12 decembrie), atunci campioana României e calificată în 16-imile Ligii Europa!

Inclusiv dacă va pierde ultimele două meciuri, CFR poate obţine calificare. Condiţia? Pe „Olimpico“, în meciul cu Lazio, CFR, chiar dacă va părăsi terenul învinsă, să păstreze avantajul rezultatelor directe. În Gruia, CFR a învins Lazio cu 2-1. Astfel, dacă, spre exemplu, va pierde cu 3-2 în Italia, CFR va avea avantajul rezultatelor directe şi se va califica în 16-imi, la egalitate de puncte cu Lazio. Orice s-ar întâmpla în ultimele două meciuri, formaţia italiană nu poate acumula mai mult de 9 puncte, adică câte are CFR în acest moment! 

Grupa E

Lazio – Celtic 1-2

CFR – Rennes 1-0

Clasament

1. Celtic 4 3 1 0 7-3 10

2. CFR Cluj 4 3 0 1 4-3 9

3. Lazio 4 1 0 3 5-7 3

4. Rennes 4 0 1 3 2-5 1

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite