ANALIZĂ Halep, la fel de strălucitoare, dar cu rivale neconvingătoare: Cine „tremură“ înainte de French Open 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea Grand Slam al anului bate la uşă, iar foarte multe dintre jucătoarele de top traversează o criză de formă şi nici nu prea mai au timp la dispoziţie pentru a-şi regla jocul pe zgură.

Simona Halep a adunat, în sezonul trecut, cele mai multe puncte pe zgură şi, chiar dacă are presiunea clasamentului acum, continuă să joace un tenis de calitate pe suprafaţa ei preferată. 

Spre deosebire de constănţeancă însă, multe jucătoare de top au probleme mari, în condiţiile în care French Open 2019 (26 mai – 9 iunie) bate la uşă. Iată cine „tremură“ în acest moment, mai ales că Italian Open e ultimul turneu în care se pot face anumite retuşuri, înainte de al doilea Grand Slam al anului.

*Angelique Kerber (3 WTA) – A atins sferturile, anul trecut, la Paris, iar acum French Open o prinde complet nepregătită. La Stuttgart a pierdut în turul II, iar la Madrid s-a retras înainte de această fază din cauza unei accidentări care apoi a forţat-o să renunţe la turneul de la Roma.

*Elina Svitolina (6 WTA) – Are două meciuri şi două înfrângeri pe zgură în 2019! Iar asta fără să fi jucat cu nişte adversare de top. La Madrid a fost învinsă de Parmentier (65 WTA) în minimum de seturi, iar la Roma a luat primul set cu Azarenka (51 WTA), după care le-a pierdut pe următoarele două.

*Karolina Pliskova (7 WTA) – Semifinalistă la Roland Garros în 2017, cehoaica de 27 de ani e departe de forma ei ideală pe zgură în 2019. Iar bilanţul ei, două victorii şi două înfrângeri, vorbeşte de la sine. Pliskova speră, totuşi, să se redreseze la Roma, acolo unde se află în optimi.

*Aryna Sabalenka (10 WTA) – Picajul ei a început chiar în timpul sezonului de hard şi, de aceea, a pierdut şase din ultimele opt meciuri jucate. Pe zgură are două înfrângeri în două partide şi norocul ei e că, anul trecut, a fost eliminată în turul I la French Open, aşa că va merge la Paris fără să aibă presiunea clasamentului.

*Serena Williams (11 WTA) – A jucat un meci în ultimele două luni şi s-a retras şi de la Roma, înainte de a-şi înfrunta sora în turul II. Serena are probleme cu genunchiul stâng şi prezenţa ei la French Open, unde are de apărat 240 de puncte, e sub semnul întrebării.

*Caroline Wozniacki (12 WTA) – Cariera ei a luat-o deja la vale din cauza problemelor medicale. La Madrid, a abandonat în timpul duelului cu Cornet, iar la Roma a făcut la fel în timpul partidei cu Collins. În Spania a avut o accidentare la spate, iar acum s-a lovit de o problemă la picior. Perspectivele danezei de 28 de ani sunt sumbre pentru French Open 2019. 

*Elise Mertens (20 WTA) – După două victorii în primele două partide disputate pe zgură în 2019, belgianca n-a mai bătut pe nimeni, fiind învinsă, pe rând, de Sakkari (39 WTA), Schmiedlova (92 WTA) şi de Venus Williams (50 WTA). Aşa că e lesne de înţeles de ce va aborda French Open cu un moral serios zdruncinat.

*Bianca Andreescu (23 WTA) – N-a mai jucat din luna martie, de când a avut seria formidabilă de 10 victorii în 11 meciuri la Indian Wells şi la Miami. A ratat până acum întreg sezonul de zgură din cauza unei accidentări şi rămâne de văzut dacă şi cum va juca la French Open.

*Jelena Ostapenko (27 WTA) – Cu trei înfrângeri în patru meciuri pe zgură în acest sezon, e clar că sportiva de 21 de ani nu va mai repeta parcursul din 2017 care i-a adus trofeul de la French Open după o finală dramatică în faţa Simonei Halep.

*Maria Şarapova (35 WTA) – De două ori campioană la French Open, rusoaica de 32 de ani a dispărut din circuitul WTA din luna ianuarie şi, chinuită de probleme medicale, poate rata prezenţa la Roland Garros.

2.585 de puncte are de apărat Simona Halep la Roma şi la French Open, cele mai multe din tot circuitul WTA.

Cotele favoritelor la French Open 2019

Halep: 4.50

S. Williams: 9

Bertens: 10

Muguruza, Svitolina: 11

Stephens: 13

*Sursă: bwin.com

CITEŞTE ŞI:

Şarapova a detonat „bomba“: Absentă din luna ianuarie, Maria a făcut un anunţ dureros pentru fanii tenisului

Halep şi Buzărnescu, program infernal, joi, la Roma: Organizatorii au anunţat orele meciurilor din turul II

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite