ANALIZĂ Irina Begu a ieşit la lumină. De ce trofeul cucerit la BRD Bucharest Open este extrem de important pentru ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoarea BRD Bucharest Open 2017 a pus capăt unei serii de rezultate slabe pe care le-a înregistrat în acest an.

Irina Begu a câştigat în premieră BRD Bucharest Open şi nu oricum, ci într-o manieră entuziasmantă. Fără set pierdut, dar cu un succes similar şi în competiţia de dublu, alături de Raluca Olaru. Din 1985 nu se mai întâmplase ca o jucătoare din România să câştige un turneu atât la simplu, cât şi la dublu, de când Virginia Ruzici triumfase la Bregenz, în Austria. Pentru Irina, Victoria de la Bucureşti reprezintă o adevărată gură de oxigen, venită într-un moment în care lucrurile mergeau destul de prost pentru ea. Begu a avut un an 2017 mult sub aşteptări cu foarte multe eliminări neaşteptate şi cu doar două rezultate cât de cât notabile, sferturi de finală la Charleston, şi semifinale la Istanbul. Ea începuse anul pe locul 29 în lume, dar din cauza rezultatelor slabe, a abordat competiţia din Capitală pe locul 58 WTA. Victoria şi punctele acumulate îi asigură un salt de 20 de locuri, redevenind racheta numărul doi a României, după Simona Halep.
Al patrulea titlu WTA
În finala de la BRD Bucharest Open, Irina a trecut de nemţoaica Julia Goerges cu 6-3, 7-5, trecându-şi în palmares al patrulea titlu WTA din carieră, după cele câştigate la Taşkent (2012), Seul (2015) şi Florianopolis (2016). “Acum o lună a venit Cătălina Cristea (n.r. — antrenor federal) să mă întrebe ce părere am despre trofeul care urma să fie oferit câştigătorului la BRD Bucharest Open şi nu mă gândeam atunci că îl voi ţine în mână. A fost o zi lungă, o zi grea, dar în acelaşi timp şi frumoasă. Încă nu realizez că am două trofee. Probabil mâine sau poimâine voi realiza că am câştigat două trofee la Bucureşti. A fost o săptămână specială pentru mine, cu meciuri de luptă, cu multă căldură, am avut de toate. Însă mă bucur că am reuşit să îmi regăsesc forma acasă. În finala de simplu am început cu 1-1, faţă de meciurile precedente, dar m-am trezit repede. Julia Goerges este o jucătoare puternică, ştiam că serveşte foarte bine şi trebuia să profit atunci când am ocazia pe serviciul ei. Mulţumesc organizatorilor, acest turneu este foarte important pentru noi, jucătoarele din România şi sper să-l mai avem aici mulţi ani de acum încolo", a spus Begu, după terminarea meciului. Ea a ţinut să mulţumească staffului ei: “Mulţumesc în mod special echipei mele alături de care am muncit foarte mult în ultimele două luni, chiar dacă am avut un început de sezon nu foarte bun. Fără ajutorul echipei mele nu aş fi reuşit să câştig acest trofeu”. La începutul acestui an, după eşecurile pe linie avute în ianuarie şi februarie, Irina a decis să renunţe la serviciile unuia dintre antrenori, Adrian Cruciat. Irina a rămas doar cu  Artemon Apostu-Efremov, un tehnician tânăr alături de care pare că se simte mai bine. Begu nu va avea parte de o vacanţă, deoarece trebuie să plece în Suedia, unde va juca la turneul de la Bastad.  “Sunt obosită, dar acesta e programul. E greu să mă retrag acum, sincer nici nu m-am gândit până acum la asta. Probabil că voi juca marţi şi voi evolua doar în proba de simplu”, a precizat românca.

Cine aduce trofeul 100?
Cele două titluri câştigate de Irina Begu la Bucureşti, la simplu şi la dublu, alături de Raluca Olaru, au ridicat la 99 numărul de trofee din tenisul feminin, aduse României. 44 dintre acestea au fost cucerite la simplu, iar 55 la dublu.


16 meciuri a câştigat Irina Begu anul acesta în circuitul WTA, unde a înregistrat şi 15 înfrângeri

Turneele la care a participat Irina Begu în 2017
Bucureşti – câştigătoare
Wimbledon – turul II
Roland Garros – turul I
Roma – turul I
Madrid – turul III
Rabat – turul I
Istanbul – semifinale
Charleston – sferturi de finală
Miami – turul II
Indian Wells – turul III
Doha – turul I
St. Petersburg – turul I
Australian Open – turul II
Sydney – turul I
Brisbane – turul I

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite