ANALIZĂ Urmează zece etape pe viaţă şi pe moarte: Cu câte puncte pot intra CFR, FCSB şi Craiova în play-off

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penultima rundă din sezonul regulat a cam lămurit lucrurile în privinţa luptei care se va da în play-off pentru câştigarea titlului.

Dacă vom porni de la scenariul potrivit căruia, în ultima etapă, CFR, FCSB şi Craiova îşi vor câştiga meciurile, atunci bătălia pentru locul 1 va începe de la următoarele coordonate în play-off:

1. CFR Cluj 27 de puncte

2. FCSB 26p

3. Craiova 24p

4. Astra 20p

Astfel, e clar că, la fel ca în sezonul trecut, vom avea trei formaţii cu şanse la titlu, în condiţiile în care e aproape imposibil ca Astra să recupereze diferenţa de şapte puncte faţă de locul 1 în cele zece etape din play-off. 

Găseşte Craiova un alt golgheter?

Craiova, chiar dacă a fost învinsă în derby-ul de duminică, e îndreptăţită să spere la titlu, mai ales datorită rezultatelor înregistrate cu CFR şi FCSB în sezonul regulat. Oltenii le-au luat patru puncte ardelenilor (0-0 în deplasare şi 2-0 acasă) şi au împărţit punctele cu FCSB (2-1 acasă şi 2-3 în deplasare). Marea problemă a echipei lui Mangia rămâne faptul că, în iarnă, şi-a vândut principalul marcator, Alex Mitriţă ajungând la New York FC. Chiar dacă de atunci, oltenii i-au adus pe Andrei Cristea şi pe Carlos Fortes lângă Elvir Koljici (11 goluri în 16 apariţii în Liga I), rămâne de văzut dacă golul lăsat de plecarea lui Mitriţă va putea fi umplut şi din punct de vedere calitativ.

Becali „dinamitează“ atmosfera

FCSB are, în mod evident, cel mai bun lot dintre cele trei formaţii care se bat la titlu, însă marele handicap al bucureştenilor se numeşte patronul Gigi Becali. În acest sezon, latifundiarul a lăsat orice urmă de decenţă la o parte şi, efectiv, a transformat antrenorul în secundul său. Mai întâi, acest statut i-a revenit lui Dică, iar acum a fost acceptat de Teja. Cu Becali antrenor şi cu ieşirile devastatoare ale acestuia la adresa jucătorilor la orice eşec sau semieşec, şansele FCSB-ului la titlu scad drastic. Nu întâmplător, ultima dată când bucureştenii s-au clasat pe locul 1 a fost în 2015, când Becali se afla după gratii şi nu putea tulbura atmosfera prin ieşirile sale în public.

„Bursucul“ revine pentru al doilea titlu la rând

În acest moment, CFR are cele mai mari şanse la titlu, dar şi cea mai delicată situaţie. Clujenii au învins la Iaşi, însă cu mare noroc, şi jocul lor suferă groaznic în 2019. 

De aceea, se aşteaptă o „metamorfoză“, odată cu iminenta revenire a lui Dan Petrescu pe bancă. „Bursucul“ a câştigat titlul cu CFR în 2018, după care, atras de contractul „gras“ pe care i l-a oferit ultima clasată din China, Guizhou Hengfeng, a plecat în Asia. N-a reuşit însă minunea în „Ţara Marelui Zid“ şi a retrogradat cu brio, de pe ultimul loc.

Tehnicianul de 51 de ani şi-ar fi negociat acum rezilierea contractului cu Guizhou Hengfeng pentru a reveni pe banca CFR-ului. El ar urma să fie instalat în funcţie, începând cu prima etapă din play-off, ceea ce înseamnă că, până atunci, în cele două partide succesive cu Sepsi, mai întâi în Cupa României, iar apoi în campionat, echipa va fi condusă de interimarul Alin Minteuan.

Un semn clar care anunţă revenirea lui Petrescu la CFR e şi împrumutul obţinut de clujeni pentru fundaşul Kevin Boli. Francezul a plecat la Guizhou Hengfeng, în vară, odată cu Dan Petrescu, iar acum se întoarce la Cluj, mutarea fiind confirmată de ardeleni.

Etapa a 26-a, ultima

Vineri

Dinamo – Chiajna 20.00

Sâmbătă

Gaz Metan – D. Călăraşi 13.00

Voluntari – FCSB 19.00

Duminică

Hermannstadt – Poli Iaşi 17.00

Viitorul – Botoşani 17.00

CFR Cluj – Sepsi 20.00

Luni

CS U Craiova – Astra 20.00

*Meciurile sunt transmise de Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite