Anamaria Prodan, mahalagioaica fotbalului românesc: „Mai faceţi p...la transferul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o lume perfectă, un asemenea personaj toxic ar trebui să fie marginalizat, fără vreo legătură cu un domeniu nobil, cum e sportul. Din păcate, în România, acest om e ultramediatizat şi face turul emisiunilor de sport.

Fotbalul românesc a avut parte de nişte specii aparte, de-a lungul anilor. Totuşi, odată cu terminarea banilor care veneau de la UEFA, prin accesul direct al campioanei în grupele Ligii Campionilor - România nu mai beneficiază acum de acest privilegiu - plus controalele severe făcute de DNA, care au dovedit acte grave de corupţie, numărul personajelor toxice din fotbalul românesc s-a redus drastic. 

S-au dus vremurile în care oameni precum Marian Iancu, Cristi Borcea sau Gheorghe Ştefan făceau circ la televizor şi transformau emisiunile de analiză sportivă în unele interzise minorilor. Acum, în afară de Gigi Becali, nu prea mai avem astfel de specimene în Liga I. Din păcate, a apărut, totuşi, un alt personaj la fel de nociv, precum cele enumerate mai sus. Vorbim despre Anamaria Prodan, impresar şi, mai nou, cu un cuvânt de spus în conducerea clubului Hermannstadt.

Drama e că, din momentul în care şi-a scos capul în fotbalul românesc, soţia lui Reghecampf a avut un comportament atât de dezgustător, încât, la un moment dat, „Gazeta Sporturilor“ a decis să nu mai publice numele ei în ziar! Din păcate, ulterior, aceeaşi publicaţie a ajuns să facă interviuri de mai multe pagini cu cea pe care o numesc „sexy impresara“. Iar, de curând, acest personaj toxic a apărut şi într-o emisiune găzduită de site-ul publicaţiei, moderată de un jurnalist venerabil, cu o vârstă şi o reputaţie aparte. 

Totuşi, spre lauda lor, cei de la „Gazeta Sporturilor“ au publicat acum şi un amplu material, sub semnătura jurnalistului Justin Gafiuc, în care arată practicile şi limbajul Anamariei Prodan.

„Las-o în p...a mea!“

În cadrul materialului, e descrisă povestea transferului unui junior promiţător, Sergiu Jurj, care, o bună bucată a carierei, a fost reprezentat de Anamaria Prodan. Toată întâmplarea datează din 2016, însă cei de la „Gazeta Sporturilor“ abia acum au intrat în posesia înregistrărilor audio, care arată limbajul folosit de „sexy impresara“ de 47 de ani.

Iată firul poveştii:

*În vara lui 2014, pe când aparţinea de Şcoala de Fotbal „Ardealul" din Cluj, atacantul Sergiu Jurj era o mare promisiune, la 16 ani. A avut apariţii meteorice şi la lotul naţional de juniori, fost coleg la U18 cu Man, Olaru, Oaidă şi Fl. Coman. A fost perioada în care puştiul a intrat în vizorul Veronei, care şi-a propus să-l transfere.

*Jucătorul era deja reprezentat de Anamaria Prodan. Discuţiile s-au blocat însă, de fiecare dată, fie pentru că italienii au tărăgănat negocierile şi au ţinut foarte jos preţul, fie fiindcă pe circuit apăruseră trei agenţi care revendicau comision, spre nemulţumirea celor de Verona: Anamaria Prodan, Virgil Colfescu, impresar de origine română din Florenţa, şi Alessandro Acri.

*Sergiu Jurj n-a ajuns, în cele din urmă, la Verona, ci a semnat cu CS U Craiova, unde a rămas un sezon şi jumătate, la echipa a doua a oltenilor. În vara anului 2016, s-au redeschis negocierile cu Verona. 

*În acest moment, a apărut un conflict între clubul CS U Craiova şi Anamaria Prodan. Motivul tensiunilor? Oltenii au încercat să o sară pe Anamaria din schema transferului lui Jurj la Verona. De partea cealaltă, Anamaria Prodan a încercat să-l facă pe Jurj liber de contract, pentru ca formaţia din Bănie să nu câştige nimic, de pe urma plecării juniorului în Italia.

*Furioasă, Anamaria Prodan a transmis, la un moment dat, un mesaj audio către unul dintre impresarii implicaţi în poveste, Virgil Colfescu. Iată cum sună înregistrarea audio a mesajului: „Virgile, îmi spui şi mie în p...a mea că trebuie să semneze Craiova actele, a treia parte pentru Verona? P...a mea... Îmi spui sau nu-mi spui? Că e jucătorul meu... Că dacă nu, nu mai reziliez niciun contract cu Craiova şi mai faceţi p...a transferul. Las-o în p...a mea!“

*Ulterior, Anamaria Prodan chiar a ameninţat că, drept răzbunare, îl va ţine pe Sergiu Jurj în ligile inferioare din România, blocându-i plecarea la Verona! Agentul de jucători a transmis următorul mesaj către Marcel Popescu, preşedintele celor de la CS U Craiova: „Marcele, pentru cum a vorbit ta-su cu avocatul meu, la modul că nu există semnătura lui şi toate bagabonţelile astea, i-am spus şi lui Mihai (n.r. Mihai Rotaru, patron CS U Craiova), care m-a sunat acum... Nu fac nimic, nu semnez nimic, să considere picat transferul, pe perioada contractului cu mine, ăsta (n.r. - Sergiu Jurj) nu se va mişca de la liga a patra“.

O carieră ruinată

După toată această poveste, care arată culisele murdare ale fotbalului românesc, juniorul Sergiu Jurj a ajuns, totuşi, la Verona, însă nu printr-un transfer definitiv, ci împrumutat de Craiova. Fotbalistul a rezistat doar un sezon în Italia, după care s-a întors în Bănie, iar acum, la 22 de ani, joacă la CSM Focşani, în liga a treia. O carieră ruinată!

Dar şi Anamaria Prodan a plătit pentru comportamentul ei grobian! Ea are uşile închise la Craiova, niciun fotbalist neavând voie să semneze contract de impresariat cu ea! 

Oricum, ştiind că Anamaria Prodan e genul de om care îşi dă drumul la gură, fără să ţină cont de nimic, Sergiu Jurj n-a îndrăznit să zică ceva de rău de ea, când a fost contactat de „Gazeta Sporturilor“, pentru a comenta cele întâmplate în 2016.

„N-aveam eu puterea să influenţez tratativele intercluburi şi nu ştiu de ce s-a ales doar varianta de împrumut atunci. Probabil că a contat şi felul în care Anamaria a pus atunci problema, dar mi-e greu să cred că, doar dintr-o conversaţie mai aprinsă, nu s-a putut face un transfer definitiv. Eu am lucrat cu Ana de la 15 ani, până la vârsta majoratului, m-a susţinut mult, n-am ce să-i reproşez. Îi port tot respectul posibil pentru că m-a ajutat enorm, de când eram copil“, a fost singurul comentariu făcut de Sergiu Jurj.

CITEŞTE ŞI:

Reghecampf a răspuns la cea mai delicată întrebare: Are amant soţia sa, Anamaria Prodan?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite