Andreescu, ce chin: A stat peste două ore şi jumătate pe teren ca să bată ocupanta locului 85 WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Andreescu mai are mult de lucru până îşi va regăsi ritmul de joc
Bianca Andreescu mai are mult de lucru până îşi va regăsi ritmul de joc

Canadianca de 20 de ani a avut un sezon fulminant în 2019, cu trofee luate la Indian Wells, Toronto şi US Open. Apoi, din motive medicale, n-a mai jucat tenis, timp de 15 luni! În acest moment, Bianca e de nerecunoscut!

Bianca Andreescu (9 WTA) a revenit pe teren direct la Australian Open 2021 şi, aşa cum era de aşteptat, a şi ieşit repede. 

După o victorie chinuită cu Mihaela Buzărnescu (138 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-3, „Bibi“ a părăsit turneul, după un eşec cu Su-Wei Hsieh (71 WTA): 3-6, 2-6.

Eliminată de la Australian Open, Andreescu s-a înscris în „Phillip Island Trophy“, care a început de sâmbătă la Melbourne, pentru sportivele care au părăsit repede primul Grand Slam al anului.

În această întrecere, canadianca a debutat direct în turul II, într-un meci, aparent, uşor, cu americanca Madison Brengle (30 de ani, 85 WTA). Până la duelul de astăzi cu Andreescu, Brengle înregistrase două victorii şi două înfrângeri în 2021.

Contra Biancăi însă, Brengle a făcut un joc cu care şi-a chinuit serios adversara mult mai bine cotată. În primul set, la 6-5 pentru Madison, Andreescu a salvat cinci mingi de set pe serviciul propriu! Şi a trimis setul în tiebreak, unde s-a impus cu 7-4.

În actul secund, Andreescu a fost dominată clar: Brengle s-a dus la 4-0 şi a câştigat cu 6-4.

Decisivul a fost mult mai strâns, scorul fiind egal după primele şase game-uri: 3-3. De aici însă, Andreescu a reuşit să ia game după game, adjudecându-şi calificarea cu 7-6, 4-6, 6-3, după două ore şi 40 de minute.

În optimi, Andreescu o va întâlni pe Zarine Diyas (83 WTA), care, tot astăzi, a învins-o pe Ana Bogdan (96 WTA) în turul II, scor 6-4, 5-7, 6-2.

Într-o altă partidă, tot la „Phillip Island Trophy“, Irina Begu (74 WTA) a trecut de Anna Blinkova (63 WTA), scor 6-3, 6-2. Begu va juca în optimi cu Qianq Wang (34 WTA).

Şi o altă româncă aflată în concurs a avansat în optimi, Patricia Ţig (56 WTA) câştigând duelul cu Francesca Jones (245 WTA), scor 6-1, 6-4. 

Ţig va juca în optimi cu elveţianca Jil Teichmann (58 WTA). Aceasta a trecut până acum de două sportive din România. Mai întâi, a eliminat-o cu scandal pe Mihaela Buzărnescu (138 WTA), după care, astăzi, s-a impus şi în partida cu Monica Niculescu (146 WTA): 6-2, 6-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite