Antrenorul Serenei trage un semnal de alarmă: De ce tenisul are probleme mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Mouratoglou a organizat, în weekendul trecut, un turneu de tenis la Academia sa, la Nisa
Patrick Mouratoglou a organizat, în weekendul trecut, un turneu de tenis la Academia sa, la Nisa

Simona Halep nu e singura jucătoare care, de teama pandemiei, refuză, deocamdată, să facă deplasări lungi, peste ocean.

Într-un interviu acordat pentru „L'Equipe“, Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a avertizat că frica generată de îmbolnăvire, plus restricţiile de călătorie şi condiţiile de carantinare, diferită de la o ţară la alta, pot crea mari probleme în lumea tenisului. 

„Dacă există o carantină la întoarcerea din Statele Unite, asta înseamnă că va fi imposibil de jucat la Madrid şi la Roma. Şi, dacă sportivii nu pot juca aceste turnee, din cauza carantinei, asta înseamnă că vor petrece două săptămâni, fără să facă nimic, într-o cameră de hotel, chiar înainte de French Open. Mi se pare o nebunie! Văd că situaţia din New York se îmbunătăţeşte în fiecare zi. Dar, în acelaşi timp, văd că există o mulţime de restricţii, în ceea ce priveşte călătoriile. Există încă multe întrebări fără răspuns. Serena se află în aceeaşi situaţie ca, probabil, toţi cei care vor juca în Statele Unite. Tehnic, nu ştiu dacă un jucător care a fost în SUA, şi Serena locuieşte acolo, poate merge în Europa, fără să aibă parte de restricţii. Din nou, toţi jucătorii, nu doar Serena, aşteaptă un răspuns. Serena îşi doreşte cu adevărat să joace turnee europene, dar spune că vrea să ştie dacă va fi posibil“, a spus Mouratoglou.

Liderul mondial sare peste US Open

Primul Grand Slam de după pandemie a mai primit o lovitură. Liderul WTA, Ashleigh Barty, a anunţat că va sări peste ediţia din acest an. 

„Am decis, împreună cu echipa mea, să nu călătoresc în Statele Unite. A fost o decizie foarte greu de luat, dar încă există multe riscuri legate de COVID-19 şi nu m-aş simţi confortabil să mă expun atât pe mine, cât şi echipa mea, acestor riscuri“, a explicat australianca de 24 de ani.

Calendarele WTA şi ATP până la US Open

Circuit Turneu Perioadă

WTA Palermo 03-09 august

WTA Praga 10-16 august

WTA Lexington 10-16 august

ATP & WTA Western & Southern Open 21-28 august

ATP & WTA US Open 31 august - 12 septembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite