Apocalipsa fotbalului: de ce necalificarea Italiei e cea mai mare surpriză din istoria preliminariilor Mondialelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italia

De patru ori campioana lumii (1934, 1938, 1982 şi 2006), Squadra Azzurra e, fără îndoială, cea mai mare naţională care a ratat vreodată turneul final.

Desigur, în Rusia nu vor fi nici Olanda, Chile, SUA, Camerun sau Coasta de Fildeş, iar, în trecut, echipe precum Anglia şi Franţa au eşuat şi ele în tentativa lor de a ajunge la Cupa Mondială. 

Niciodată însă n-a existat o surpriză mai mare ca această necalificare a Italiei. Iar asta pentru simplul motiv că nici Anglia, nici Olanda n-au în palmaresul lor patru titluri mondiale. La acest capitol, Italia e depăşită doar de Brazilia (de cinci ori câştigătoare a Cupei Mondiale), iar sud-americanii au fost mereu la turneele finale. 

Până la dezastrul de acum, Italia lipsise de la două ediţii ale Mondialului: în 1930 şi in 1958. Doar că, prima dată, n-a fost vorbă de vreo necalificare, ci italienii, la fel ca multe alte echipe, au optat să nu meargă până în Uruguay, ţara care a găzduit CM 1930. Iar în 1958, atunci când, ca o ironie a sorţii, competiţia s-a jucat în Suedia, Squadra Azzurra n-avea palmaresul de astăzi, cu cele patru titluri mondiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite