„Apocalipsa“ fotbalului românesc: şase cluburi vor fi „rase“ din Liga I, două sunt în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir spune că Liga I poate rămâne cu 12 echipe
Dragomir spune că Liga I poate rămâne cu 12 echipe

Turul campionatului se încheie în această seară cu ultimele partide. Urmează „cutremurul“ care va zgudui Liga I din temelii!

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a vorbit, în premieră, despre o serie de mişcări ce păreau de neimaginat până acum câţiva ani.

Dezvăluirile lui „Corleone“ au pornit de la situaţia Universităţii Cluj, club unde jucătorii au primit bani de la suporteri întrucât conturile „şepcilor“ sunt goale.

„De râsul Europei, de râsul omenirii că suporterii le-au dat bani. La aşa ceva nu mă aşteptam. Unde aţi mai văzut să moară jucătorii de foame şi să le dea de pomană spectatorii, care sunt mai amărâţi decât ei“, a spus Dragomir la Digi Sport.

„Rămânem cu 12 echipe în prima ligă“

Acesta a insistat că „U“ Cluj nu e singura grupare din Liga I, ameninţată cu desfiinţarea.

„Sunt cel puţin încă şase cluburi în situaţia Universităţii Cluj. Mi-e frică de faptul că, la vară, nu vom avea decât 12 echipe. Aşa de rău e! Trei sferturi din echipe au nişte datorii extraordinar de mari. La licenţiere să zicem că se găsesc soluţii, dar apoi nu pot continua. Sunt două cluburi mari, mari de tot, care sunt în faza falimentului“, a adăugat şeful Ligii.

Se referă la Dinamo şi la Rapid

Cele două echipe „mari, mari de tot“ sunt Dinamo şi Rapid. Ambele au datorii uriaşe şi conturi goale. Şi la Dinamo, dar şi la Rapid, fotbaliştii şi angajaţii clubului sunt neplătiţi de luni de zile!

La Dinamo au rămas doar trei acţionari, Badea, Săvulescu şi Negoiţă, însă nici unul nu e recunoscut pentru investiţii serioase în fotbal.

La Rapid, lipsa banilor e direct legată de George Copos, probabil cel mai zgârcit patron din fotbalul românesc, dovadă şi felul cum arată stadionul din Giuleşti, ajuns în paragină.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite