Sport

articolul anterior articolul urmator

Apropiaţii lui Nicu Ceauşescu rup tăcerea în privinţa relaţiei cu Nadia Comăneci: „Ne era frică, era rea şi geloasă. Avea linguriţe suflate cu aur, cu ele mânca!“

20
29 May 2017 05:16:24
Autor: Adrian Epure
Nadia Comăneci
Nadia Comăneci

Familia Rus din Sibiu a fost aproape de Nicu Ceauşescu în oaza de linişte pe care fiul lui Nicolae Ceauşescu şi-a construit-o în Mărginimea Sibiului, când era prim-secretar.

Nicu Ceauşescu a fost al treilea prim-secretar al judeţului Sibiu care a trecut pragul vilei de protocol administrate de ei. Într-un dialog cu Cristina Dunăreanu, jurnalist sibian, Claudia Rus, fiica soţilor Rus, a făcut mai multe dezvăluiri inedite despre femeile care au trecut pragul casei "Prinţişorului" în anii '80. 

„Eram mărişoară, în clasa a şasea când a venit Nicu Ceauşescu la Sălişte. În afară de faptul că nu aveam voie să povestim în sat nimic de acasă, nimic nu a fost restrictiv pentru noi, copiii. Nicu era un om tare bun, sensibil şi, dacă mă gândesc acum, era chiar timid. Se juca şi se purta frumos cu noi. Erau mai dificili cei care trebuiau sa-i asigure securitatea. Nu pot sa uit o intamplare de la «Lăsata Secului». În Mărginime, este obiceiul de a se aprinde focuri pe dealuri. Fiecare familie se străduieşte să faca un foc cât mai mare… Am făcut şi noi unul şi eram tare bucuroase. 

Din păcate, au venit antemergătorii şi ne-au pus să-l stingem. Când a ajuns Nicu, a început să se uite fascinat la vâlvătaiele de pe dealuri. Ne-a chemat atunci să ne intrebe de ce noi nu am făcut foc. Am fost încântate să-i pârâm  pe cei care ne-au stricat jocul. Spre bucuria noastră, acestia au fost puşi să ne refacă focul. Ne-a fost drag Nicu Ceauşescu… 

Despre Nadia Comăneci, pot spune că era rea şi nu pot uita când m-a pus pe mine şi pe sora mea să căutăm o minge de tenis de câmp pierdută în iarbă. Ore întregi am căutat, fără s-o putem găsi. Ne era cam frică de Nadia. Într-o dimineaţă, când ea a rămas dormind, Nicu ne-a spus la plecare: «Să aveţi grijă de ea…Dacă i se întâmplă ceva, voi răspundeţi». Atunci am simtit parcă o încărcătură, o grijă în plus…

Păcat că Nicu a trebuit să moară cu povara unor păcate pe care nu le-a comis. Vă amintiţi că se vorbea pe la colţuri că a omorât-o pe Geanina Matei, aruncând-o pe geam?… Nu ne venea să credem, cunoscandu-l. Uite că vremea a trecut, şi Geanina a apărut dupa revoluţie din Italia, unde a trait bine mersi. Singurele femei care veneau mai des pe la Sălişte au fost Mire la Cosa şi Nadia Comăneci. Mirela era o fată foarte frumoasa, la care Nicu cred că ţinea. Nu mi-a venit să cred când am auzit povestindu-se despre faptul că Nadiei i-ar fi fost smulse unghiile… 

De multe ori, Nadia venea neanunţată, pentru că era foarte geloasă. Era tratată deosebit şi, cu toate că nu aveam tacâmuri de valoare, ea avea acolo două linguriţe de argint suflate cu aur, cu care numai ea mânca. Nadia era tare pretenţioasă. Câteodată, cei din anturajul lui Nicu mai veneau cu câte o fată, care rămânea la masă sau la câte o cafea, dar atât. La Sibiu nu ştiu ce-o fi fost, dar cred că dacă voia să-şi facă de cap, la Sălişte ar fi fost locul potrivit, pentru ca eram izolaţi şi nu ar fi ştiut nimeni. Tinerii din ziua de astăzi fac mult mai multe. După părerea mea, Nicu Ceauşescu a avut un comportament mai mult decât normal“.

"Eu sunt ungur! M-ar omorî tata dacă aş juca pentru România!" Cine e fotbalistul care refuză naţionala lui Daum

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Silviu Vasile Dumitrescu
29.05.2017, 08:16:21

Ce hahalere diversioniste, ce manipulatori mincinoşi. Nu zic neapărat redactorii Adevărul, dar vă puteţi interesa. După articolul anterior, că ar fi împărţit-o deodată şi „prinţişorul” şi Ştefan Bănică, şi la care comentasem că de fapt luase bătăiţă cu program de la fiecare dintre ei, dar pe rând, nu deodată, pe urmă apăruse dezminţire de la „bodyguard-ul” lui Nicu, a fost un articol prin presă, ziar important, că Nadia n-ar fi avut nimic cu Nicu, s-ar fi dus degeaba după el la Sibiu, ce era de fapt tot o minciună, pt. informaţiile în epocă, şi confirmate ulterior în locaţiile respective, erau că Nicu nu folosea reşedinţa oficială pt. escapadele „neautorizate” care nu aveau încuviinţarea scorpiei analfabete, iar cu Nadia cel mai probabil seîntălnea cam la mijlocul drumului, cum ar fi o „facilitate” pe la Azuga sau prin zona Predeal, mai erau la Braşov. (Nu am făcut parte din „sistem”, nu am avut nicio legătură şi nu am intrat niciodată în acele vremuri în facilităţile gospodăriei de partid sau ale gunoaielor securităţii. Doar că eram conectat, informat, ştiam lucruri, le aflam)

-4 (10 voturi)
Adrian Foangă
29.05.2017, 10:02:35

Ha ha...tu stateai la coada la parizer si Nadia manca cu lingurite de aur :))

+5 (11 voturi)
Alikianos Shenghen
29.05.2017, 09:37:13

Mai oameni, vreti sa o lasati in pace pe Nadia ? E femeie maritata, are copil, chiar nu aveti pic de bun simt. Lasati femeia in pace si nu va mai pretati la astfel de mojicii nesimtite.

+6 (16 voturi)
Utilizator Adevărul
29.05.2017, 10:15:28

Comentariu considerat abuziv.

Silviu Vasile Dumitrescu
29.05.2017, 11:32:20

Asta am spus-o şi eu, încă demult, dinainte de a spune orice altceva pe subiect, dar n-ai cu cine să te înţelegi. Şi nu înţeleg de ce nu i-a pus la punct, chiar ea, până acum. Nu pot să cred că dintre sute şi sute de vizitatori online în acelaşi timp, se fac probabil câteva mii bune dacă nu şi zeci de mii de vizitatori la un articol în două-trei zile, cel puţin unul nu are legături în cercurile Nadiei, la federaţia de gimnastică, în locurile ei natale, să-i fi transmis cineva despre toate mizeriile care se scriu despre ea. Nu trebuia decât o dată, de două ori, să le dea un semn discret redacţiilor, că nu este ce frumos ce fac, că există totuşi lege, că mai are şi avocaţi dacă e nevoie..., şi era de ajuns.

+2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările