„Arde“ Bucureştiul: Rapid - FCSB, derby ca-n vremurile bune! Câte bilete se vânduseră până sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Săpunaru, căpitan Rapid
Cristian Săpunaru, căpitan Rapid

În această seara, de la ora 21.30, în direct la Digisport, Telekom Sport şi Look Spot, cele două mari rivale se vor întâlni pentru prima dată după şase ani.

Etapa a 5-a a Ligii 1 programează, duminică seara, primul mare derby din acest campionat, Rapid - FCSB. Giuleştenii, reveniţi în elita fotbalului românesc după şase ani petrecuţi în eşaloanele inferioare, au parte de un start de sezon de vis. Echipa condusă de Mihai Iosif este neînvinsă de la începutul campionatului şi nu a primit încă gol, parcurs în urma căruia a adunat 10 puncte şi a ajuns pe locul 2 în clasament. Nici FCSB nu a cunoscut gustul înfrângerii în Liga 1 şi ocupă poziţia a patra, la două lungimi în urma giuleştenilor, dar gruparea patronată de Gigi Becali a încheiat socotelile în cupele europene, fiind eliminată ruşinos de prima adversară care i-a ieşit în cale, Şahtior Karanganty, o echipă anonimă din Kazahstan. 

Interesul fanilor pentru partida de pe Arena Naţională este unul imens, suporterii luând cu asalt casele de bilete imediat după deschiderea acestora. Şi asta în condiţiile în care organizatorii au scos la vânzare  41.000 de bilete pentru acest meci, adică 75% din capacitatea Arenei Naţionale. De altfel, conform unui comunicat al clubului din Giuleşti, peste 25.000 de bilete şi abonamente se vânduseră până sâmbătă dimineaţă. 

„Unul dintre cele mai importante meciuri ale anului“

Marele derby a fost prefaţat de căpitanul giuleştenilor, Cristi Săpunaru (foto), care a amintit despre rivalitatea dintre cele două echipe. „În primul rând, înseamnă ceva enorm pentru suporterii noştri, unul dintre cele mai importante meciuri ale anului, pe care vrem să-l câştigăm. Cred că va fi sold out. Este un derbi pentru noi. Cred că o să fie foarte frumos, mai ales din punct de vedere al suporterilor. Ne respectăm adversarul, vedem la ora meciului ce se va întâmpla. Mă mulţumesc şi cu 1-0. Nu mă interesează play-off-ul la ora asta, mă interesează meciul care urmează, aş prefera o victorie cu FCSB. După aia vom vedea ce se va întâmpla mai departe.“, a declarat Săpunaru. 

Tehnicianul echipei Rapid, Mihai Iosif, crede că meciul cu FCSB va fi un meci frumos. “Va fi cu siguranţă un derbi frumos, cu un stadion plin. Sunt mai mulţi jucători periculoşi la FCSB. Individual sunt foarte, foarte buni. Noi avem tot lotul valid”, a spus Iosif.

Şi preşedintele giuleştenilor, Daniel Niculae, a vorbit depre miza întâlnirii şi consideră că echipa sa nu este favorită în partida de duminică seară. „E un meci foarte important pentru noi, dar la fel au fost şi celelalte. Nu se aştepta nimeni să avem un start atât de bun, dar încă suntem la început. Echipa creşte de la meci la meci, încet începem să dezvoltăm anumite automatisme, dar încă suntem departe. Practic, avem o echipă nouă, cu mulţi jucători noi, cu mulţi tineri de perspectivă, iar greul acum începe. Este clar că nu pornim cu prima şansă, suntem o echipă în formare. Nimeni de la Rapid nu va accepta vreodată o înfrângere cu Steaua sau Dinamo, noi vom intra pe gazon să câştigăm şi sper să ne bucurăm la final alături de suporterii noştri. Noi vom aborda meciul la victorie, cum am făcut-o şi în Liga 4, cu Steaua“, a spus oficialul Rapidului. 

De partea cealaltă, căpitanul roş-albaştrilor, Florin Tănase, a declarat că echipa sa nu ar trebui să aibă probleme în duelul cu giuleştenii. "Jucăm cu o nou-promovată, nu trebuie să avem presiune prea mare. Am fost bine la antrenament săptămâna asta, aşteptăm cu nerăbdare acest meci şi suntem încrezători. Cred că putem câştiga fără probleme. Trebuie să fim concentraţi, să nu vorbim foarte mult şi să arătăm pe teren.", a spus jucătorul celor de la FCSB. .

Preţurile biletelor pentru derby-ul Rapid - FCSB

Peluza Nord - 20 de lei

Tribuna a II-a - 35 de lei

Tribuna I - 55 de lei

Tribuna 0 - Sold out

Programul caselor de bilete de la Arena Naţională

Duminică: 10:00 - 22:15 (Pierre de Coubertin, Maior Coravu)

Suporterii echipei FCSB vor putea achiziţiona bilete doar de la casa din Bd. Basarabiei.

Copiii până în 7 ani vor avea acces gratuit la Peluza Nord, Tribuna a II-a şi Tribuna I, numai însoţiţi de un adult, dar numai cu bilet. Acest bilet gratuit va fi ridicat în ziua meciului, doar cu certificatul de naştere (copie/original) al copilului.

Liga I, etapa a 5-a

Vineri

Voluntari - Clinceni 1-0

CFR Cluj - Farul 1-0

Sâmbătă

„U“ Craiova - Chindia 0-0

UTA - CS U Craiova 1-0

Duminică

Sepsi - FC Argeş 18.30

Rapid - FCSB 21.30

Luni

Gaz Metan - Botoşani 18.30

Dinamo - Mioveni 21.30

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite