BREAKING NEWS Steaua a fost iertată de UEFA şi joacă în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Stelei, Mihai Stoica, dar şi soţia antrenorului campioanei României au confirmat că roş-albaştrii au primit un verdict favorabil din partea Comisiei de Disciplină a UEFA.

Campioana a fost eliminată un an din cupelor europene, decizie cu suspendare. Acesta se poate activa doar în cazul în care clubul roş-albastru va comite vreo abatere în următorii 5 ani, timp în care Steaua va fi "supravegheată". Turcii n-au fost la fel de norocoşi: Fenerbahce a fost suspendată trei ani, din care a efectuat deja unul, iar Beşiktaş un an. 

UPDATE 20.08 Mihai Stoica, manager Steaua: "E o descătuşare imensă, e o situaţie pe care nu i-o doresc nici celui mai aprig duşman. De când s-a declanşat procedura disciplinară, am îmbătrânit. Şi atâţia specialişti care ne anunţau că vom fi excluşi. Unde sunt specialiştii ăştia acum? Dacă există un infern fotbalistic, noi am fost aproape de el. Cei care ne-au spus că n-am angajat avocaţi străini pentru că n-am avut bani, s-au înşelat. Când am citit argumentaţia avocaţilor de la noi, m-am simţit mândru că sunt român. 

Sper să reuşim să transferăm cei doi atacanţi pe care ni-i dorim, sunt din alte campionate şi suntem foarte aproape de a realiza aceste două transferuri. Sper să-i avem în cantonamentul din Anglia. La auzul veştii că vom juca în cupele europene, a fost o explozie generală în rândul fotbaliştilor".

UPDATE 20.07: Marius Lăcătuş: "Sper ca Steaua să meargă până în grupele Ligii Campionilor, de acolo ar veni bani mulţi. În mod normal, Vardar nu va pune probleme Stelei".

UPDATE 19.39: Valeriu Argăseală, prşedinte Steaua, la Sport.ro: "Vom juca în Liga Campionilor. Decizia este următoarea: o sancţiune a Stelei, cu suspendare. Se numeşte <perioadă de probaţiune> şi va fi pe 5 ani. Nu e vorba de nicio amendă.  Am primit decizia la 18.59. Apărarea a fost foarte bună, iar membrii Comisiei de Disciplină sunt nişte specialişti în domeniu. Vineri, când s-a făcut analiza acestui caz, argumentele din dosarul nostru au fost aşa de bine structurate că n-a mai fost nevoie de alte audieri". 

"Omiterea emblemei Stelei de pe siteul UEFA nu trebuia să sperie pe nimeni. Este poibil ca UEFA să introducă o prevedere în regulament referitoare la aceste premieri", a mai spus Argăseală. 

"În cei 5 ani de probă, Steaua nu mai trebuie să încalce regulamentul. Când l-am sunat pe Reghecampf, s-a auzit un chiot general în vestiar", a afirmat preşedintele Stelei. Echipa roş-albastră are amical de la ora 21.00 cu Videoton. 

UPDATE 19.31 - Managerul Stelei, Mihai Stoica, a vorbit la Digi Sport despre verdictul UEFA. El a confirmat că Steaua va juca în preliminariile Ligii Campionilor, dar are o "perioadă de probă de 5 ani", în care nu trebuie să mai comită acte de corupţie. "Steaua joacă în preliminariile UEFA Champions League. Nu contează amenda! Suporterii să ştie că pe 16 iulie trebuie să umplem stadionul şi să batem la o diferenţă mare Vardar Skopje", a comentat Mihai Stoica la DigiSport. 

UPDATE 19.24 - Soţia antrenorului Stelei, Anamaria Prodan, a scris pe pagina ei de Facebook: „Yeeeeeeee! Jucăm în Champions League“. Totuşi, încă n-a venit anunţul oficial de la UEFA.

„Cu siguranţă, vom primi un răspuns în această seară. Dacă ar fi după mine, sper să nu primim verdictul nici azi, fiindcă ar putea să ne copleşească (râde). Am trimis un dosar solid la UEFA, cu argumente solide, şi cu referiri la legile europene. Doar că decizia va fi luată de nişte oameni pe care nu-i cunoaştem. Nimeni nu poate anticipa verdictul UEFA“, a declarat Meme.

După două zile de aşteptare, UEFA le-ar fi transmis oficialilor Stelei că echipa a fost exclusă din cupele europene pentru acest sezon din cauza implicării ei în „Cazul Valiză“.

Potrivit surselor „Adevărul“ din cadrul FRF, preşedintele Valeriu Argăseală ar fi primit deja plicul care conţine hotărârea Comisiei de Disciplină şi urmează să facă un anunţ public. 

Campioana României va ataca decizia luată de UEFA la Comisia de Apel a forului de la Nyon, iar dacă nici acolo nu va avea câştig de cauză, atunci va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

RĂMÂI PE ADEVARUL.RO PENTRU MAI MULTE DETALII! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite