Argint pentru România! Andreea Chiţu a devenit vicecampioană mondială în cadrul Campionatului Mondial de judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Chiţu, judoka română FOTO Mediafax
Andreea Chiţu, judoka română FOTO Mediafax

Andreea Chiţu a câştigat, marţi, medalia de argint la categoria de 52 de kilograme, în cadrul Campionatului Mondial de Judo de la Chelyabinsk, Rusia.

Românca s-a luptat cu kosovara Maglina Kelmendi, deţinătoarea titlului suprem de la Campionatul Mondial din 2013, de la Rio de Janeiro. 

Pentru accederea în ultimul act, Andreea Chiţu o învinsese pe brazilianca Erika Miranda, după o victorie prin ippon, în ultimele secunde al confruntării.

"Sunt foarte bucuroasă de această medalie. Mulţumesc antrenorilor şi tuturor colegelor cu care m-am antrenat. Am început mai greu turneul, dar mi-am revenit pe parcurs. Am avut de recuperat în două meciuri, dar am reuşit să mă mobilizez. Mai am de muncit până voi reuşi să o înving pe kosovară. Am venit aici cu gândul numai la aur, dar sunt mulţumită acum şi cu medalia de argint", a precizat Chiţu după festivitatea de premiere.

La 26 de ani, românca se mai poate mândri cu un titlu european (2012), o medalie de argint la acelaşi nivel (2013) şi una de bronz mondială (2011).

Ohâi şi Căprioriu, alte speranţe la medalii

Titlul de vicecampioană mondială a fost primit cu entuziasm şi de cei care conduc federaţia de specialitate din România. Preşedintele Doru Ioan Sapta a comentat prestaţia lui Chiţu. "Este o zi mare pentru judo-ul românesc. Drumul până în finală al Andreei a fost unul de vis, patru “Super-Ippon-uri” care fac din sportiva noastră una dintre cele mai tari judoka din lume. Este cel mai tare concurs de pe planetă şi pot spunem că suntem o delegaţie fericită în Rusia. Vă pupam pe toţi şi sperăm că mâine să ne bucurăm la fel pentru Corina şi Loredana", a precizat Sapta, conform site-ului oradejudo.ro.

Miercuri, începând cu ora 8.00, intră în concurs alte două românce, care au şanse la medalii. Este vorba de Corina Căprioriu (48 kg), respectiv Loredana Ohâi (-57 kg).

Telex: Argint pentru România la Jocurile Olimpice. În Spania, Supercupa se joacă, atunci când se trezesc „vampirii“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite