Sport

articolul anterior articolul urmator

Atacată de suporterii din Zalău pentru că e mulatră, handbalista de la HCM Baia Mare reacţionează: "Poate nu am ce să caut aici"

1
10 Feb 2016 08:14:36
Autor: Alex Stefan
Allison Pineau
Allison Pineau

HCM Baia Mare a câştigat cu 36-26 pe terenul lui HC Zalău, echipă antrenată de fostul selecţioner Gheorghe Tadici. Suporterii Zalăului au recurs la manifestări rasiste.

   Vizată de manifestările rasiste a fost în principal Allison Pineau, jucătoarea franceză de la HCM Baia Mare, cea mai bună handbalistă din lotul lui Aurelian Roşca, marcatoarea numărul unu în Liga Campionilor.

Prima persoană care a luat atitudine a fost jucătoarea de la HCM Baia Mare, Melinda Geiger, care într-un mesaj pe Facebook îi acuză de rasism pe suporterii din Zalău, iar despre Tadici spune că e un om frără scrupule.

Pineau a scris si ea un mesaj: 

"Acesta este modul prin care o parte din România îşi arată respectul... Nu voi fi nicidată de acord cu o astfel de atitudine şi un astfel de comportament. Sunt mulatră şi sunt mândră de culoarea pielii mele.. poate aţi uitat că eu repezint România, dacă nu apreciaţi acest fapt, măcar ţineţi minte că atunci când jocul se termină eu sunt politicoasă cu toată lumea, stau la poze şi aşa mai departe... dacă voi nu mă respectaţi, atunci nu mai am ce să caut aici... n-o să permit nimănui să mă doboare, în special din acest motiv.

Modul în care arăţi respect altora, e modul în care te respecţi pe tine.

După cum văd, idioţi sunt peste tot şi lumea asta se duce în jos... Sunt o persoană educată, dar de acum atitudinea mea faţă de voi va fi foarte diferită". 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
10.02.2016, 09:00:50

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările