ATP a desemnat antrenorul anului. Cine a câştigat trofeul în tenisul masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vaida
Marian Vaida

Antrenorul liderului ATP, Novak Djokovic, a fost ales antrenorul anului în ATP. Un premiu cu atât mai onorant cu cât el a fost votat de ceilalţi antrenori din circuitul mondial.

Antrenorul sârbului Novak Djokovic, liderul detaşat al clasamentului ATP, slovacul Marian Vajda, este noul antrenor al anului în circuitul ATP. O decizie firească având în vedere că a retransformat în jucător de top un yoghin, ştiut fiind faptul că Djokovic se îndepărtase anul trecut de tenis.

Marian Vajda a fost antrenorul care l-a „inventat” pe Novak Djokovic şi care l-a dus până pe locul 1 mondial în perioada de glorie a sârbului. Drumurile celor doi s-au despărţit acum mai bine de doi ani, iar acela a fost momentul în care tenismenul a început să intre într-un con de umbră, ca să folosim cuvinte blânde. 

Colaborarea lor s-a reluat în luna aprilie a acestui an, când Nole era pe locul 22 în lume şi aproape nimeni nu mai credea în revenirea lui. Renaşterea s-a produs totuşi, iar de la Wimbledon Djokovic a părut un leu scăpat din cuşcă. A cucerit titlurile de la Wimbledon, US Open, Cincinnati şi Shanghai, revenind pe primul loc în lume, poziţie pe care va începe şi anul viitor.

“Îi dedic acest premiu întregii noatre echipe”, a spus Vajda, care a fost votat de ceilalţi antrenori din circuit. Au mai fost nominalizaţi pentru premiu Jan de Witt (Nikoloz Basilashvili), Carlos Moya (Rafael Nadal), Sebastian Prieto (Juan Martin del Potro) şi Simone Vagnozzi (Marco Cecchinato).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite