Au fost aleşi reprezentanţii României în  proiectul Fotbal pentru Prietenie 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi anul acesta, în cadrul programului internaţional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie, au fost aleşi să reprezinte România doi copii de 12 ani pasionaţi de fotbal.

Astfel, Victor Stancovici, tânărul fotbalist ales în cadrul programul şi Maria Dan, micul „jurnalist” care va documenta experienţa trăită în proiect, au stat de vorbă cu Miodrag Belodedici, directorul centrelor de juniori ale Federaţiei Române de Fotbal. Aceasta este prima întâlnire cu personalităţi din lumea fotbalului, prin care cei doi copii se pregătesc să reprezinte România în program.

Fotbal pentru Prietenie, unul dintre cele mai importante programe internaţionale de responsabilitate socială din toate timpurile, organizat pentru copii sportivi şi implementat de Gazprom (partener oficial al FIFA şi al ediţiei 2018 a Cupei Mondiale din Rusia) vor întâmpina tinerii ambasadori din România în stagiul final al programului care va avea loc în luna iunie la Moscova! Programat în jurul ceremoniei de deschidere  a Cupei Mondiale FIFA, Fotbal pentru Prietenie va găzdui tineri din 211 ţări şi regiuni – implicându-i în serii de proiecte comune şi evenimente care celebrează cele nouă valori umane esenţiale pe care se bazează programul: prietenie, egalitate, corectitudine, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiţie şi onoare.
După efectuarea procesului de selecţie bazat pe criteriile internaţionale ale proiectului şi realizat în colaborare cu Federaţia română de Fotbal, Victor Stancovici şi Maria Dan, ambii cu vârsta de 12 ani, au fost aleşi să reprezinte România în calitate de „tineri Ambasadori” în rolurile de Tânăr Fotbalist, respectiv Tânăr „Jurnalist”, în cadrul evenimentelor finale din sezonul actual Fotbal pentru Prietenie care vor avea loc la Moscova, în Rusia, între 8-15 iunie 2018.


Tânărul fotbalist al României , Victor Stancovici, va juca pe teren în poziţia de apărător, în echipa mixtă internaţională a prieteniei „Humpback Whale (Balena cu cocoaşă)” – una dintre cele 32 de echipe internaţionale de copii care participă anul acesta în proiect. Victor va juca în echipă alături de copii din Argentina, Insulele Virgine Britanice, Algeria, Estonia şi Senegal.  
Alături de prietenul ei fotbalist din România, Maria Dan, în vârstă de 12 ani, îşi va reprezenta ţara în calitate de „Tânăr Jurnalist” – unul dintre cei 211 copii care vor participa la documentarea evenimentelor finale din cadrul sezonului actual Fotbal pentru Prietenie, ca membri ai Centrului Internaţional de Presă pentru Copii. Alături de ei, se aşteaptă ca mai mult de 5000 de reprezentanţi de vârf din casele de presă din întreaga lume să fie prezenţi la Moscova pentru a raporta evenimentele din etapa finală a proiectului Fotbal pentru Prietenie 2018.
De-a lungul anilor, fotbalul şi prietenia au fost sprijinite în mod direct la nivel global şi local de mulţi dintre cei mai importanţi funcţionari şi legende din domeniul sportului internaţional, printre care se află Secretarul General FIFA, domnişoara Fatma Samoura şi celebrul fotbalist danez Marco Van Basten. Astfel, Tinerii Ambasadori ai României au avut plăcerea de a-l întâlni pe Miodrag Belodedici, context în care au prezentat principiile, valorile şi programul proiectului din acest an – şi au împărtăşit simbolul cheie al proiectului – Brăţara Fotbalului şi a Prieteniei!


“Sunt bucuroasă că pot lua parte la acest proiect care promovează nouă valori de bază: prietenie, egalitate, corectitudine, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiţie şi onoare, valori foarte importante pe care orice copil din întreaga lume ar trebui să le aibă, pentru ca lumea să fie un loc mai bun. La întâlnirea cu domnul Miodrag Belodedici am împărtit brăţările fotbalului şi prieteniei şi am învăţat o gramadă de lucruri - de exemplu, să fii fotbalist nu este deloc uşor, dar dacă tot ceea ce faci, faci din plăcere, totul devine mai simplu!”, a declarat Maria Dan, Tânăra „Jurnalistă”  din România.
„Sunt fericit şi emoţionat să văd aceşti copii minunaţi care se implică într-un proiect de o importanţă remarcabilă, bazat pe cele mai înalte principii. Aplaud această iniţiativă şi sunt convins că toţi copiii din întreaga lume vor experimenta şi vor adopta adevăratele definiţii ale prieteniei, toleranţei, corectitudinii, cooperării şi respectului. Este o adevărată plăcere să îi întâmpinăm astăzi şi le doresc tuturor să se simtă nemaipomenit în proiectul Fotbal pentru Prietenie de anul acesta!” - a declarat Miodrag Belodedici
În cadrul evenimentelor finale din program, toţi tinerii fotbalişti vor fi implicaţi în Tabăra pregătitoare a prieteniei, sub îndrumarea Tinerilor Antrenori şi sub supravegherea unor jucători celebri, în timp ce toţi copiii prezenţi vor participa, de asemenea, la Şcoala celor Nouă Valori – acomodându-se cu valorile esenţiale ale proiectului în diverse moduri.


În exprimarea sprijinului său oficial pentru proiectul Fotbal pentru Prietenie, Organizaţia Naţiunilor Unite a felicitat această iniţiativă atât pentru caracterul unic la nivel global al programului educaţional, cât şi pentru dorinţa de a numi Echipele Internaţionale ale Prieteniei după animale pe cale de dispariţie de pe toate continentele lumii – alertând oamenii în legătură cu posibilitatea dispariţiei lor.
Evenimentele principale pentru copii care vor avea loc la Moscova în luna iunie vor fi Campionatul Mondial al Echipelor Internaţionale Fotbal pentru Prietenie – pe 12 iunie – şi cel de-al Şaselea Forum Internaţional Fotbal pentru Prietenie, pe 13 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite