Sport

articolul anterior articolul urmator

Au început sancţiunile la JO 2020: Doi sportivi au fost daţi afară din satul olimpic

1
31 Jul 2021 19:51:11
Autor: News.ro
Sportivii au încălcat regulamentul din satul de vacanţă. FOTO: Shutterstock
Sportivii au încălcat regulamentul din satul de vacanţă. FOTO: Shutterstock

Georgienii Vazha Margvelashvili şi Lasha Shavdatuashvili, medaliaţi cu argint la judo la Tokyo, au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat regulile anunţate de organizatori, părăsind satul olimpic, informează AFP.

Cei doi şi-au pierdut acreditările. Acesta este primul caz de sportivi sancţionaţi la JO Tokyo pentru nerespectarea restricţiilor în vigoare care prevăd în special ca participanţii la competiţie să nu îşi părăsească locul de cazare decât pentru antrenamente sau pentru concurs.

Vazha Margvelashvili, 27 de ani, şi Lasha Shavdatuashvili, 29 de ani, s-au aventurat în exteriorul satului olimpic pentru a se întâlni cu o bună „cunoştinţă“ care locuieşte în Japonia, a afirmat un responsabil al Comitetului Olimpic Georgian.

„Atunci când au ieşit din satul olimpic nimeni nu i-a oprit, astfel că s-au gândit că au voie să iasă. Au vrut doar să ia un pic de aer, să se destindă după o zi de competiţie dificilă, după o persioadă de izolare dificilă“, a adăugat responsabilul.

Acreditările celor doi au fost retrase vineri, însă sportivii au părăsit deja Japonia.

Organizatorii JO au afirmat, sâmbătă, că au luat vineri măsuri disciplinare cel puţin în cazul unui participant la competiţie, fără să precizeze despre cine este vorba.

„Este inadmisibil ca o persoană să iasă din satul olimpic pentru a face turism“, a afirmat Masa Takaya, purtător de cuvânt al organizatorilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
31.07.2021, 21:33:58

"Au vrut doar să ia un pic de aer, să se destindă după o zi de competiţie dificilă, după o PERSIOADĂ de izolare dificilă." E clar, o PERSIOADĂ de izolare este totdeauna dificilă.

+19 (19 voturi)
Modifică Setările