Australia se revoltă: „Ce ruşine! Am avut şase lockdown-uri şi acum Djokovici ne dă un şut în stomac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

O ţară care a închis milioane de oameni în case, sute zile la rând, a demonstrat că regulile pandemice sunt aruncate pe fereastră când vorbim despre bani.

Novak Djokovici (1 ATP) va evolua la Australian Open 2022 (17-30 ianuarie). Pentru că, după cum „Adevărul“ a explicat aici, Nole a jucat tare, şi-a impus punctul de vedere şi va merge, la Melbourne, fără să fi fost vaccinat.

Această ştire a fost salutată peste tot în lume de cei care condamnă vaccinarea obligatorie. Şi a provocat o revoltă la fel de mare printre cei care spun că nevaccinaţii trebuie să fie eliminaţi din societate. 

Deocamdată însă, Djokovici a obţinut o mare victorie, în ciuda criticilor care curg la adresa sa.

„Ce ruşine! Am avut şase lockdown-uri, am închis şcolile şi afacerile oamenilor, au fost amânate nunţile şi înmormântările, familiile au fost ţinute departe unele de altele luni întregi şi, în final, un star al tenisului primeşte o scutire medicală. Asta e un şut în stomac pentru orice om din statul Victoria!“, a scris politicianul australian, David Southwick.

Oficialii ţării încearcă să potolească furia publicului

După cum „Adevărul“ a explicat aici, Novak Djokovici nu îndeplineşte, cel puţin aparent, nicio condiţie pentru a primi o scutire medicală de la vaccinare. Practic, această soluţie a fost găsită de organizatorii Australian Open din cu totul alte motive, după cum am scris aici.

Iar acum, pentru a potoli furia oamenilor de rând, care au îndurat nişte restricţii draconice, oficialii australieni susţin că Djokovici poate fi oprit la intrarea în ţară. În realitate însă, e clar că liderul mondial va evolua, la Melbourne, din moment ce deja a primit documentaţia necesară din partea organizatorilor Australian Open.

„Orice persoană care doreşte să intre în Australia trebuie să respecte cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. În timp ce guvernul statului Victoria şi Tennis Australia pot permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul Commonwealth e cel care va aplica cerinţele noastre la graniţa australiană. Din 15 decembrie 2021, deţinătorii de vize complet vaccinaţi eligibili pot călători în Australia fără a fi nevoie să solicite o scutire de călătorie şi să intre în statele şi teritoriile eligibile fără carantină. Dacă o persoană care soseşte nu e vaccinată, trebuie să furnizeze o dovadă acceptabilă că nu poate fi vaccinată din motive medicale pentru a putea avea acces la aceleaşi condiţii de călătorie precum călătorii complet vaccinaţi. Forţa de frontieră australiană va continua să se asigure că persoanele care ajung la graniţa noastră respectă cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. Nicio persoană care concurează la Australian Open nu va primi un tratament special. Cerinţele de carantină pentru sosirile internaţionale în Victoria, inclusiv pentru persoanele nevaccinate, sunt de competenţa guvernului statului Victoria“, a spus ministrul federal al Afacerilor Interne, Karen Andrews, fără a-l nominaliza pe Novak Djokovici.

În schimb, prim-ministrul australian, Scott Morrison, a fost mult mai virulent. Şi a comentat cazul Djokovici în presă: „Aşteptăm prezentarea lui şi ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru (n.r. - scutirea de la vaccinare). Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă de alţii şi va fi urcat în următorul avion spre casă“.

CITEŞTE ŞI:

Bomba serii: Djokovici, trimis acasă! Viza lui a fost anulată. Sârbul ratează Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite