Australia, tărâmul groazei: Un jucător ţinut în izolare a povestit ce trăieşte la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberto Bautista Agut trăieşte un coşmar, în izolarea de la Melbourne
Roberto Bautista Agut trăieşte un coşmar, în izolarea de la Melbourne

Cu 72 de jucători plasaţi într-o carantină totală pentru 14 zile, atmosfera se apropie de cote explozive la Melbourne, cu trei săptămâni înainte de startul Australian Open 2021.

Cine a crezut că acest coşmar numit COVID-19 se va încheia, ca prin magie, odată cu trecerea anului 2020, ar trebui să facă o vizită la Melbourne, pentru a vedea ce trăiesc cei 1.200 de oameni care vor fi implicaţi în primul Grand Slam al anului.

Aici, carantina e la ordinea zilei! Doar durata diferă: de la 19 ore pe zi pentru cei norocoşi, la 24 din 24 pentru grupul ghinioniştilor care au aterizat în Australia la bordul unor avioane în care, ulterior, au fost găsite persoane infectate cu noul coronavirus. Şi mai există o a treia categorie, cea a privilegiaţilor aflaţi la Adelaide, aici se numără şi Simona Halep, care au fost cazaţi într-un hotel luxos, cu tot felul de facilităţi, precum sală de fitness şi piscină interioară la dispoziţie.

Având în vedere acest tablou sumbru, e lesne de înţeles de ce nervii sunt întinşi la maximum în Australia. Iar spaniolul Roberto Bautisa Agut (13 ATP), sfertfinalist la Australian Open 2019, a oferit un interviu exploziv, din izolare, pentru israelienii de la Sport 5. 

„Carantina în care am fost plasaţi aici e comparabilă cu viaţa dintr-o închisoare. Singura diferenţă e că avem conexiune la internet aici. Oamenii care au venit cu aceste reguli n-au nicio idee despre tenis, despre terenuri de antrenament. E un dezastru total ce se întâmplă. Şi, din păcate, Federaţia Australiană de Tenis n-are niciun control asupra situaţiei. Totul e decis de Guvernul australian“, a spus spaniolul de 32 de ani. 

Acesta şi-a descris apoi condiţiile din izolare. „Fac nişte exerciţii în cameră, dar nu e acelaşi lucru cu ce faci pe terenul de antrenament sau în sala de fitness. Sunt înghesuit aici şi nu-mi pot imagina să trăiesc aşa, în următoarele două săptămâni. E foarte, foarte dificil. Şi trebuie să pun un accent mare pe pregătire mentală, ca să rezist aşa“, a adăugat Bautista Agut.

1.200 de teste au fost efectuate pentru Australian Open 2021, începând de sâmbătă. Deocamdată, au existat doar nouă rezultate pozitive.  

Autorităţile se contrazic în privinţa bolnavilor

Informaţiile care ajung în presă despre cei infectaţi cu noul coronavirus sunt cel puţin ciudate. Ministerul Sănătăţii din Australia a anunţat că au fost găsite trei cazuri de COVID-19, în rândul celor care urmează să ia parte în primul Grand Slam al anului (8-21 februarie). „Sunt doi jucători bolnavi, plus o a treia persoană, care e legată de turneu, fără să fie participantă în calitate de sportiv. Vorbim despre doi bărbaţi trecuţi de 30 de ani şi despre o femeie de peste 20 de ani“, a anunţat un oficial al Ministerului Sănătăţii. După această declaraţie însă, directorul Australian Open 2021, Craig Tiley, a venit în faţa jurnaliştilor şi a susţinut cu totul altceva! „N-avem niciun jucător infectat cu noul coronavirus. Avem şase cazuri confirmate în rândul celor care au legătură directă cu turneu. Plus un caz în care a fost testat pozitiv un membru al echipajului unui avion. Dar, repet, niciun jucător“, a afirmat Tiley.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite