Australian Open, turneul descătuşării pentru liderul noii generaţii din ATP: va juca prima sa semifinală de Mare Şlem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul lui Sascha Zverev în turneele de Mare Şlem
Momentul lui Sascha Zverev în turneele de Mare Şlem

Alexander Zverev sparge gheaţa în turneele de Mare Şlem cu o primă semifinală, la Australian Open. Tânărul jucător german, în vârstă de 22 de ani, a reuşit în sfârşit, la trei ani distanţă de la explozia în circuit concretizată cu două trofee în seria Masters 1000, să îşi demonstreze adevărata valoare şi într-unul dintre cele patru Grand Slam-uri, acolo unde, până acum, avusese probleme să se afirme.

Miercuri, Zverev a revenit impresionant după un start lent în duelul cu elveţianul Stan Wawrinka (campion în 2014 la Australian Open) pentru a se impune în patru seturi, scor 1-6, 6-3, 6-4, 6-2, în două ore şi 19 minute.

Pe cât de slabă a fost prestaţia germanului la ATP, la începutul lunii ianuarie, pe atât de frumoasă a fost evoluţia sa la Melbourne. Reuşind să rezolve problemele deja cronicizate de la serviciu (având o medie de şase duble greşeli pe meci în sezonul trecut - a treia cea mai mare din prima sută ATP), Zverev a trecut de primele patru partide fără a pierde set, pentru ca în sferturi să facă faţă unui adversar experimentat, cu valoare certă.

Prima performanţă notabilă a lui Zverev în turneele de Mare Şlem vine mai târziu decât în cazul unor colegi de generaţie (precum Stefanos Tsitsipas, cu un an mai mic decât neamţul) sau Medvedev (23 ani, a cărui ascensiune în clasament a coincis cu momentul primului rezultat important în Grand Slam-uri) şi la mai bine de doi ani după momentul în care făcea pasul pe podiumul clasamentului ATP (locul 3 pe 6 noiembrie 2011).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite