Australian Open, ziua a 6-a, o nebunie totală: Kyrgios, meci fabulos! Avem tabloul complet al optimilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kyrgios a obţinut o victorie dramatică pentru a ajunge în optimi, la un meci de vis cu Nadal
Kyrgios a obţinut o victorie dramatică pentru a ajunge în optimi, la un meci de vis cu Nadal

Primul Grand Slam al anului a oferit o zi de sâmbătă în care favoritele au căzut pe capete la feminin, în timp ce la masculin australienii au asistat la o confruntare splendidă.

*David Goffin (11 ATP) a fost cea mai mare victimă a zilei de sâmbătă la băieţi. Belgianul de 29 de ani a cedat în duelul cu rusul Andrey Rublev (16 ATP), scor 6-2, 6-7, 4-6, 5-7. În setul patru, Rublev a fost, totuşi, aproape de a scăpa victoria printre degete: a irosit patru mingi de meci la rând, permiţându-i adversarului să se apropie de la 0-6 la 4-6 în tiebreak! Până la urmă, rusul a închis partida la 7-4 după trei ore şi trei minute.

*Cel mai lung meci al zilei la masculin n-a fost însă cel dintre Goffin şi Rublev, ci duelul care i-a adus faţă în faţă pe Nick Kyrgios (26 ATP) şi pe Karen Khachanov (17 ATP). Aici, învingătorul s-a decis după patru ore şi 24 de minute! Kyrgios, favoritul publicului, a luat primele două seturi (6-2, 7-6), după care, în stilul său caracteristic, l-a cedat pe următoarele două (6-7, 6-7), cu menţiunea că, atât în setul trei, cât şi în setul patru, a avut câte o minge de meci! Cum nu le-a valoritifcat, s-a intrat în decisiv, iar aici fiecare jucător şi-a făcut serviciul până la...un nou tiebreak! Kyrgios a ajuns la 9-8 şi, la acest scor, a valorificat a treia minge de meci, spre bucuria compatrioţilor săi.

*A fost şi un abandon la băieţi, americanul John Isner (19 ATP) renunţând la duelul cu Stan Wawrinka (15 ATP) din motive medicale, după un prim set pierdut (4-6) şi când era condus cu 4-1 în setul doi.

*În rest, favoriţii şi-au respectat statutul: Monfils (10 ATP), Thiem (5 ATP), Nadal (1 ATP), Zverev (7 ATP) şi Medvedev (4 ATP) avansând în competiţie după victorii obţinute în minimum de seturi, doar Thiem având nevoie de patru reprize pentru a câştiga în faţa lui Fritz (34 ATP).

*La fete, în schimb, favoritele au căzut pe capete: Pliskova (2 WTA), Vekic (20 WTA), Bencic (7 WTA) şi Svitolina (5 WTA) au pierdut toate! În schimb, Halep (3 WTA), Kerber (18 WTA), Mertens (17 WTA) şi Bertens (10 WTA) au ajuns în optimi.

*Tabloul optimilor la masculin:

Nadal (1 ATP) - Kyrgios (26 ATP)

Monfils (10 ATP) - Thiem (5 ATP)

Medvedev (4 ATP) - Wawrinka (15 ATP)

Rublev (16 ATP) - Zverev (7 ATP)

Sandgren (100 ATP) - Fognini (12 ATP)

Fucsovics (67 ATP) - Federer (3 ATP)

Raonic (35 ATP) - Cilic (39 ATP)

Schwartzman (14 ATP) - Djokovici (2 ATP)

*Tabloul optimilor la feminin:

Barty (1 WTA) - Riske (19 WTA)

Sakkari (23 WTA) - Kvitova (8 WTA)

Gauff (67 WTA) - Kenin (15 WTA)

Jabeur (78 WTA) - Wang (29 WTA)

Kontaveit (31 WTA) - Swiatek (56 WTA)

Halep (3 WTA) - Mertens (17 WTA)

Muguruza (32 WTA) - Bertens (10 WTA)

Kerber (18 WTA) - Pavlyuchenkova (30 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite