Sport

articolul anterior articolul urmator

Avantajele jucătorilor carantinaţi la Adelaide faţă de cei din Melbourne: antrenorul Simonei a indentificat două

1
25 Jan 2021 04:24:01
Autor: Vincentiu Mihaiu

Decizia organizatorilor primului turneu de Grand Slam al anului de a plasa jucătorii în carantina obligatorie de 14 zile în două oraşe diferite a stârnit ample controverse.

Mai mulţi sportivi din Melbourne s-au simţit dezavantajaţi şi au acuzat faptul că jucătorii carantinaţi la Adelaide au condiţii de pregătire mai bune şi mai multă libertate.
 
Artemon Apostu-Efremov, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a vorbit despre aceste nemulţumiri şi a declarat că una dintre diferenţe între condiţiile pe care le au jucătorii carantinaţi la Adelaide faţă de cei de la Melbourne este că primii pot fi însoţiţi de întreaga echipă la terenul de pregătire. La Melbourne, jucătorii pot fi însoţiţi doar de o persoană, dar această diferenţă este generată de faptul că cele două oraşe se află în state diferite, fiecare regiune având propriile reguli. 
 
Cea de a două deosebire ar fi reprezentată de condiţiile de cazare, de asemenea mult mai bune la Adelaide decât la Melbourne. 
 
"Avem condiţii foarte bune. Cei de aici, din Adelaide, şi-au dat silinţa foarte mult, sunt reguli foarte stricte de securitate. În principiu, ele seamănă cu cele la Melbourne, avem patru ore şi jumătate în care putem să ieşim din cameră şi doar pentru a merge la teren. Tenisul este aproximativ două ore. Singura diferenţă majoră, şi asta este dată de politica fiecărui stat în parte, este că aici avem voie să mergem toţi la teren. E permis accesul celor din grup. În rest, suntem izolaţi, nu ne vedem cu nimeni alticineva din celelalte grupuri, avem trasee diferite, totul este practic separat. Fiind mai puţini  (n.r. - jucători) aici decât la Melbourne, e mai puţin stres, iar cei de aici pot să gestioneze mai bine. Dezavantajele sunt că nu ne putem antrena pe terenurile de la Australian Open şi nu o vom face pentru că, după ce Simona va juca acel demonstrativ, vom pleca a doua zi, sâmbătă, şi acolo nu se fac antrenamente sâmbătă, pentru că trebuie să reconfigureze totul pentru turneul care începe duminică. Aici avem balcon, suntem într-un <aparthotel>, comparativ cu Melbourne, unde sunt camere de hotel. Din punct de vedere al timpului de antrenament este la fel, şi aici şi la Melbourne. Nu ne-am antrenat mai mult de două ore. E o atmosferă bună (n.r. - în echipă), au fost şapte zile pline, fără pauză, încercăm să profităm de fiecare moment pe care îl avem pentru a ne pregăti. Am avut un pic de noroc că vremea la început nu a fost atât de călduroasă şi am avut timp să ne acomodăm să jucăm afară. În ultimele două zile a fost foarte cald şi e bine că avem şi această oazie, să întâlnim şi temperaturi înalte", a declarat Efremov-Apostu din Australia, la DigiSport, citat de news.ro.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dem Cristi
25.01.2021, 07:21:08

Nicio vorbuliță de Darren. Păi turneul se întâmplă la el acasă și antrenor e tot Arty care s-a deplasat și el în Australia? Darren pentru ce mai e plătit? Înțelesesem că zice pas doar la turneele cu deplasări f. lungi pentru el

Modifică Setările