Avem un campion mondial la judo! Cozmin Guşă: „Copil modest, performanţă imensă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Şerban
Eduard Şerban

Eduard Şerban a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Mondial de judo cadeţi, care se desfăşoară în Chile.

Sportivul Eduard Şerban, 19 ani, a obţinut medalia de aur la Mondialele de judo cadeţi, după ce a învins pe parcurs campionii din Slovacia, Mexic, Italia, Canada şi Japonia. 

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat la Realitatea TV: 

"Este o performanţă excepţională atât pentru judo, dar şi pentru sportul românesc, o performanţă pe care am tot aşteptat-o, iar având în vedere condiţiile de pregătire şi potenţialul în ansamblu al sportului românesc, este o performanţă neaşteptată. În judo, România se luptă cu state ca Brazilia, de exemplu, ţară unde baza de selecţie este de 1 milion de judokani, sau Franţa unde sunt 700.000 de judokani. De aceea este mai valoroasă o astfel de performanţă când se întâmplă.Spre comparaţie, în România, sunt doar 3.500 de judokani. 

Este cu atât mai meritoasă această victorie cu cât vine în faţa unui sportiv din Japonia, ţara care a inventat judo-ul şi care se pregăteşte pentru Olimpiada din 2020. Eduard Şerban are toate meritele, este un copil modest care s-a pregătit la Pitesti, antrenorul Valentin Ioniţă i-a dat indicaţii extrem de importante, în special în finală. Ultimele două meciuri, semifinala şi finala, au fost foarte echilibrate. O să-l aşteptăm cum se cuvine, nu are timp de odihnă pentru că săptămâna viitoare urmează o cupă mondială de juniori pe care o găzduim la Arad, cu 300 de sportivi din Europa", a mai spus Cozmin Guşă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite