Sport

articolul anterior articolul urmator

Avem o nouă infracţiune în regulamentul de fotbal: „tusea intenţionată“! Cum va fi sancţionat făptaşul

0
4 Aug 2020 17:00:04
Autor: Vincentiu Mihaiu

Pe fondul pandemiei de coronavirus, International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte legile jocului celui mai popular sport, a luat o decize inedită.

Conform IFAB, din acest sezon, s-a hotărât ca jucătorii care tuşesc intenţionat către alţi fotbalişti sau oficiali pot primi cartonaşul roşu, Consiliului IFAB a stabilit că o astfel de infracţiune se încadrează la "folosirea unui limbaj ofensator, insultător sau abuziv şi/sau a unor gesturi", categorie sancţionabilă inclusiv cu eliminarea jucătorului. 
 
IFAB a mai precizat că ultimul cuvânt îi aparţine arbitrului, oficialul fiind sfătuit să ţină cont de contextul infracţiunii "Ca în cazul tuturor infracţiunilor, arbitrul trebuie să ia în calcul situaţia în ansamblul ei şi să judece adevărata natură a infracţiunii. Dacă a fost clar accidental, arbitrul nu va lua măsuri şi nici dacă tusea a avut loc la o distanţă mare între jucători. Cu toate acestea, acolo unde este suficient de aproape pentru a fi clar ofensator, arbitrul poate lua măsuri", a precizat IFAB, citat de BBC.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii