Avram, pe locul patru la zile de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Avram (stânga) a ieşit luni de pe poarta arestului, fiind aşteptat de fiul său Marius
Vasile Avram (stânga) a ieşit luni de pe poarta arestului, fiind aşteptat de fiul său Marius

Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor s-a alăturat listei persoanelor din arbitraj care au fost reţinute şi apoi eliberate. Vasile Avram a părăsit luni seară arestul după 58 de zile.

Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost aşteptat de soţie şi de cei doi băieţi, Marius şi Valentin. Tras la faţă, Avram n-a vrut să facă niciun fel de declaraţii referitoare la situaţia sa.

Vasile Avram este acuzat că a luat 19.000 de euro mită de la Sorin Ţerbea, un apropiat al celor de la FCM Târgu-Mureş, pentru a le asigura arbitraje favorabile în meciurile din acest sezon. După aproape două luni de arest, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis eliberarea fostului şef al CCA cu precizarea că acesta are anumite restricţii: interdicţia de a părăsi Bucureştiul, obligaţia de a se prezenta periodic la Poliţie şi de a nu discuta cu cei implicaţi în dosar.

„Vâlcea" a vrut să se sinucidă

Avram a petrecut o perioadă de aproape patru ori mai mică decât Gheorghe Constantin „Vâlcea", cel care a fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor înaintea sa. Constantin este „lider" la capitolul zilelor petrecute în arest de către arbitri.

A stat nu mai puţin de 291 de zile în puşcărie, perioadă în care s-a îmbolnăvit grav şi a fost la un pas să se sinucidă. Vâlceanul e acuzat de luare de mită de la patronul celor de la FC Argeş, Cornel Penescu.

Serea, din paznic puşcăriaş

Pe locul doi în clasament este arbitrul Marius Martiş, care a petrecut după gratii 154 de zile. „Fluieraşul" din Focşani e acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită, după ce i-a facilitat colegului, Ionică Serea, primirea a 21.000 de dolari pentru a o favoriza pe FC Argeş în meciul cu Steaua, scor 2-2, disputat la 20 martie 200.

Şi Serea a stat destul de mult la închisoare. Fostul arbitru, care a fost şi paznic la Penitenciarul Focşani până la scandalul cu Penescu, a fost închis 149 de zile pentru acuzaţia de luare de mită. În prezent, procesele foştilor „cavaleri ai fluierului" sunt pe rol.

"Convingerea mea e că aceşti oameni au stat degeaba în arest."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

"Vom vedea dacă a fost o arestare corectă. Voi reveni în fotbal."
Sorin Ţerbea
om de afaceri

ADVIMA20111122_0723
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite